Sterrenbeeld: Informatie en uitleg van de 12 sterrenbeelden

We worden allemaal geboren onder een sterrenbeeld. Uw sterrenbeeld wordt berekend door middel van de stand van de zon op het moment datu geboren bent. Een sterrenbeeld wordt ook wel zonneteken genoemd. De zon symboliseert warmte en kracht, ze is onze heerser want zij zorgt voor leven op aarde. 

Uw geboortedatum is dus belangrijk om uw sterrenbeeld te kunnen bepalen. Uw zonneteken bepaald voor een groot deel uw karakter en innerlijke gevoelswereld. Een sterrenbeeld of zonneteken vertelt over uw persoonlijkheid, uw ambities, uw verleden en talenten.

Sterrenbeelden - Westerse Astrologie

Maar waar komt het woord sterrenbeeld eigenlijk vandaan? Eeuwen geleden begon men met het bestuderen van de sterrenhemel. Hieruit bleek al snel dat verschillende sterren volgens een vast patroon aan de hemel verschenen. De naam sterrenbeeld is afgeleid van de Latijnse term Constellio, wat 'groep van sterren' betekend. Vanaf de aarde gezien lijken de sterren dicht bij elkaar te staan aan de hemel terwijl ze in werkelijkheid vele lichtjaren van elkaar verwijderd zijn.  

Deze tekeningen werden gebruikt als een navigatiesysteem. Later ontdekte men dat de stand van deze planeten invloed hebben op de mens. Zo boven, zo beneden. Iedere gebeurtenis in de lucht heeft effect op de aarde en andersom. 

In de Westerse astrologie kennen we twaalf sterrenbeelden namelijk Leeuw, Ram, Stier, Tweelingen, Vissen, Kreeft, Weegschaal, Steenbok, Waterman, Boogschutter, Maagd en Schorpioen. De specifieke kenmerken van een sterrenbeeld kunnen we met steekwoorden omschrijven maar ook met een uitgebreide tekst of uitleg.

Elk mens is geboren in een van de twaalf tekens van de dierenriem. Wanneer uw sterrenbeeld Weegschaal is, verscheen de zon aan de hemel op de plek van dit zonneteken in de maand van uw geboorte. De meeste mensen weten in ieder geval de naam van hun sterrenbeeld. Bent u een koppige stier, een trotse leeuw of misschien een gevoelige vis? Hieronder vindt u de sterrenbeelden en de geboortemaand.

De 12 sterrenbeelden en de datums

Ram 21 maart t/m 20 april

Stier 21 april t/m 21 mei

Tweelingen 22 mei t/m 21 juni

Kreeft 22 juni t/m 23 juli

Leeuw 24 juli t/m 23 augustus

Maagd 24 augustus t/m 23 september

Weegschaal 24 september t/m 23 oktober

Schorpioen 24 oktober t/m 22 november

Boogschutter 23 november t/m 22 december

Steenbok 23 december t/m 20 januari

Waterman 21 januari t/m 18 februari

Vissen 19 februari t/m 20 maart

Elk zonneteken wordt geassocieerd met één van de vier natuur elementen. Deze elementen zijn vuur, water, lucht en aarde. Leeuw, Ram en Boogschutter vallen onder het element vuur, dit zijn over het algemeen trotse personen vol zelfvertrouwen. De watertekens zijn Vissen, Kreeft en Schorpioen, dit zijn de gevoelige personen en ze handelen vooral vanuit emoties . Tweelingen, Weegschaal en Waterman worden ingedeeld onder het element lucht, zij reageren vaak impulsief, zijn gemakkelijk in de omgang en zijn lekker actief. De drie overige sterrenbeelden Stier, Maagd en Steenbok zijn de aardetekens. Zij staan met beide benen op de grond en zijn vooral praktisch ingesteld.

Uw sterrenbeeld kan ook veel vertellen over hoe u zich gedraagt in die liefde, wat uw talenten zijn of welk werk het beste bij u past. Sommige sterrenbeelden passen binnen in een relatie beter bij elkaar dan andere tekens. Door middel van het bestuderen van uw sterrenbeeld kunt u uzelf beter leren begrijpen.

Aan de hand van een sterrenbeeld kan door een professionele astroloog een horoscoop worden berekend. Deze horoscopen zien we vaak terug in tijdschriften of kranten. Dit zijn meestal algemene dagelijkse of wekelijkse horoscopen. Een astroloog kan met behulp van uw exacte geboortedatum, tijd en plaats een persoonlijke horoscoop berekenen. Hierin wordt niet alleen weergegeven wat de stand van de zon was op het moment van uw geboorte maar ook de stand van alle andere planeten en hun verhoudingen en hoe dit invloed heeft op alles in uw leven.

Een sterrenbeeld is een groot onderdeel van de astrologie. Naast uw sterrenbeeld is uw ascendantteken en descendantteken van groot belang in hoe u situaties ervaart, hoe u zich uit en welke energie vanuit de kosmos invloed heeft op u en uw omgeving. De verhoudingen van de maan, zon en andere planeten tegenover elkaar op het moment dat u geboren bent geven een astroloog veel inzicht in uw persoonlijkheid en de toekomstige invloeden van buitenaf.

Een astroloog kan naast een uitgebreide geboortehoroscoop waarin uw specifieke karaktertrekken worden beschreven en eventuele toekomst wordt voorspelt ook een relatiehoroscoop, liefdeshoroscoop, maandhoroscoop of jaarhoroscoop berekenen. Deze horoscopen zijn altijd uniek en worden speciaal voor u berekend.

Contact met een Online Astroloog

Wilt u zelf in contact komen met een echte astroloog? Dan kunt u een gratis account aanmaken en direct live chatten. Onze astrologen zijn zeer ervaren en kunnen u helpen met elke vraag die u in gedachten heeft. Via een professionele astroloog kunt u nog veel meer te weten komen over uw sterrenbeeld of bijvoorbeeld het sterrenbeeld van uw partner of kind. Ook kan een ervaren astroloog u vertellen hoe goed uw sterrenbeeld past bij het sterrenbeeld van uw partner en kunt u erachter komen wat u kunt doen om de relatie sterker te maken.