Sterrenbeelden

De 12 Sterrenbeelden

We worden allemaal geboren onder een sterrenbeeld. Je sterrenbeeld wordt berekend door middel van de stand van de zon op het moment dat je geboren bent. Een sterrenbeeld wordt ook wel zonneteken genoemd. De zon symboliseert warmte en kracht, ze is onze heerser want zij zorgt voor leven op aarde. 

Je geboortedatum is dus belangrijk om je sterrenbeeld te kunnen bepalen. Je zonneteken bepaald voor een groot deel je karakter en innerlijke gevoelswereld. Een sterrenbeeld of zonneteken vertelt over je persoonlijkheid, je ambities, je verleden en talenten.

Maar waar komt het woord sterrenbeeld eigenlijk vandaan? Eeuwen geleden begon men met het bestuderen van de sterrenhemel. Hieruit bleek al snel dat verschillende sterren volgens een vast patroon aan de hemel verschenen. De naam sterrenbeeld is afgeleid van de Latijnse term Constellio, wat 'groep van sterren' betekend. Vanaf de aarde gezien lijken de sterren dicht bij elkaar te staan aan de hemel terwijl ze in werkelijkheid vele lichtjaren van elkaar verwijderd zijn.  

Deze tekeningen werden gebruikt als een navigatiesysteem. Later ontdekte men dat de stand van deze planeten invloed hebben op de mens. Zo boven, zo beneden. Iedere gebeurtenis in de lucht heeft effect op de aarde en andersom. 

In de Westerse astrologie kennen we twaalf sterrenbeelden namelijk Leeuw, Ram, Stier, Tweelingen, Vissen, Kreeft, Weegschaal, Steenbok, Waterman, Boogschutter, Maagd en Schorpioen. De specifieke kenmerken van een sterrenbeeld kunnen we met steekwoorden omschrijven maar ook met een uitgebreide tekst of uitleg.

Elk mens is geboren in een van de twaalf tekens van de dierenriem. Wanneer jouw sterrenbeeld Weegschaal is, verscheen de zon aan de hemel op de plek van dit zonneteken in de maand van jouw geboorte. De meeste mensen weten in ieder geval de naam van hun sterrenbeeld. Ben jij een koppige stier, een trotse leeuw of misschien een gevoelige vis? Hieronder vind je de sterrenbeelden en de geboortemaand.

De 12 sterrenbeelden en de datums

 • Ram 21 maart t/m 20 april
 • Stier 21 april t/m 21 mei
 • Tweelingen 22 mei t/m 21 juni
 • Kreeft 22 juni t/m 23 juli
 • Leeuw 24 juli t/m 23 augustus
 • Maagd 24 augustus t/m 23 september
 • Weegschaal 24 september t/m 23 oktober
 • Schorpioen 24 oktober t/m 22 november
 • Boogschutter 23 november t/m 22 december
 • Steenbok 23 december t/m 20 januari
 • Waterman 21 januari t/m 18 februari
 • Vissen 19 februari t/m 20 maart

Elk zonneteken wordt geassocieerd met één van de vier natuur elementen. Deze elementen zijn vuur, water, lucht en aarde. Leeuw, Ram en Boogschutter vallen onder het element vuur, dit zijn over het algemeen trotse personen vol zelfvertrouwen. De watertekens zijn Vissen, Kreeft en Schorpioen, dit zijn de gevoelige personen en ze handelen vooral vanuit emoties . Tweelingen, Weegschaal en Waterman worden ingedeeld onder het element lucht, zij reageren vaak impulsief, zijn gemakkelijk in de omgang en zijn lekker actief. De drie overige sterrenbeelden Stier, Maagd en Steenbok zijn de aardetekens. Zij staan met beide benen op de grond en zijn vooral praktisch ingesteld.

Je sterrenbeeld kan ook veel vertellen over hoe jij je gedraagt in die liefde, wat je talenten zijn of welk werk het beste bij je past. Sommige sterrenbeelden passen binnen in een relatie beter bij elkaar dan andere tekens. Door middel van het bestuderen van je sterrenbeeld kun je jezelf beter leren begrijpen.

Aan de hand van een sterrenbeeld kan door een professionele astroloog een horoscoop worden berekend. Deze horoscopen zien we vaak terug in tijdschriften of kranten. Dit zijn meestal algemene dagelijkse of wekelijkse horoscopen. Een astroloog kan met behulp van jouw exacte geboortedatum, tijd en plaats een persoonlijke horoscoop berekenen. Hierin wordt niet alleen weergegeven wat de stand van de zon was op het moment van je geboorte maar ook de stand van alle andere planeten en hun verhoudingen en hoe dit invloed heeft op alles in jouw leven.

Een sterrenbeeld is een groot onderdeel van de astrologie. Naast je sterrenbeeld is je ascendantteken en descendantteken van groot belang in hoe jij situaties ervaart, hoe je je uit en welke energie vanuit de kosmos invloed heeft op jou en je omgeving. De verhoudingen van de maan, zon en andere planeten tegenover elkaar op het moment dat je geboren bent geven een astroloog veel inzicht in je persoonlijkheid en de toekomstige invloeden van buitenaf.

Een astroloog kan naast een uitgebreide geboortehoroscoop waarin jouw specifieke karaktertrekken worden beschreven en eventuele toekomst wordt voorspelt ook een relatiehoroscoop, liefdeshoroscoop, maandhoroscoop of jaarhoroscoop berekenen. Deze horoscopen zijn altijd uniek en worden speciaal voor jou berekend.

Gratis chatten met een astroloog

Wanneer je meer zou willen weten over sterrenbeelden, of wanneer je graag een uitgebreide persoonlijke geboortehoroscoop zou willen laten berekenen dan kun je hier gratis in contact komen met ervaren astrologen van over de hele wereld. Ook kun je deelnemen aan de vele gratis demo readings die dagelijks gehouden worden.

Klik hier om gratis te chatten met een Astroloog