Keltisch Kruis Legging met Tarotkaarten

Het Keltisch Kruis is een legging van tarotkaarten die gebruikt kan worden voor verschillende vraagstellingen. Het is één van de meest bekende en populaire manieren om de tarotkaarten te raadplegen. Deze legging werd in 1910 voor het eerst geïntroduceerd en sindsdien wordt het Keltisch Kruis door iedere kaartlegger beoefend. Het Keltisch Kruis wordt vooral gebruikt bij algemene vragen over carrière, liefde, financiën, zwangerschap, verhuizingen en meer. Maar ook wanneer je niet zeker weet welke legging je voor jouw vraag het beste kunt gebruiken is het Keltisch Kruis een zeer goede optie.

Deze legging bestaat uit tien verschillende kaarten die op een bepaalde manier worden neergelegd. Het Keltisch kruis wordt ook wel het bokaal en staaf-legpatroon genoemd waarbij de eerste zes kaarten het bokaal symboliseren en de laatste vier kaarten de staaf. Elke kaart en zijn positie heeft zijn eigen betekenis. 

Om te beginnen wordt er eerst een kaart gekozen die staat voor het onderwerp of de persoon waar de vraagstelling over gaat. 

Deze eerste kaart wordt recht voor de vraagsteller geplaatst en vertegenwoordigt dus de kern oftewel de vraagstelling. 

De tweede kaart wordt horizontaal bovenop de eerste kaart geplaatst en vertegenwoordigt het probleem of het obstakel. 

De derde kaart wordt vlak beneden de eerste en tweede kaart geplaatst en vertelt over de wortels van de vraagstelling of waar het probleem uit voortkomt. 

De vierde kaart wordt links naast de eerste en tweede kaart geplaatst en heeft betrekking tot het verleden of hetgeen dat achter ons ligt. 

De vijfde kaart wordt boven de eerste en tweede kaart geplaatst en vertegenwoordigt de wens of de doelen van de vraagsteller. 

De zesde kaart wordt rechts naast de eerste en tweede kaart geplaatst en heeft vertelt over de nabije toekomst. 

De zevende kaart wordt rechts beneden van de zesde kaart geplaatst en vertegenwoordigt de vraagsteller zelf en hoe hij/zij tegenover de vraag staat. 

De achtste kaart wordt vlak boven de zevende kaart geplaatst en heeft betrekking tot de omgeving van de vraagsteller. 

De negende kaart wordt boven de achtste kaart geplaatst en vertelt over de hoop en angsten van de vraagsteller. 

De tiende kaart is tevens ook de laatste kaart en wordt boven de negende kaart geplaatst en vertegenwoordigt de uitkomst of het eindresultaat. Voor een complete samenvatting van de toekomst en de uitkomst van de situatie kan men de kaarten die zich op positie 5, 6 en 10 bevinden gezamenlijk lezen.


Verschillende soorten kaarten

Er zijn verschillende soorten decks waarmee het Keltisch Kruis kan worden gelegd.  Voorbeelden van verschillende decks zijn de Rider Waite Tarot, The Crowley Thoth of de Lenormand kaarten. Eigenlijk kun je het Keltisch Kruis met alle soorten tarot en orakelkaarten leggen. 

Keltisch kruislegging tarot
Keltisch kruislegging tarot

Het Keltisch Kruis vertelt bijzonder veel over de situatie waarover een vraag wordt gesteld. Het Keltische Kruis geeft altijd een compleet en duidelijk antwoord vandaar dat deze manier van kaartleggen zo vaak wordt gebruikt. Het Keltisch kruis is tevens een van de complexere manieren om de tarotkaarten te raadplegen omdat er met veel verschillende combinaties van posities en kaarten rekening dient te worden gehouden. Het Keltisch Kruis vraagt dus om een goede kennis en voldoende ervaring met tarotkaarten. Bij het interpreteren van de kaarten is ook het gebruik van je intuïtie van groot belang. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hun kaarten door een ervaren medium of kaartlegger te laten lezen. Zij hebben de kunst van het kaartlezen uitvoerig bestudeerd en weten de exacte betekenis van elke kaart en hun positie. Omdat zij vaak ook beschikken over speciale vermogens verkrijgen zij nauwkeurige en gedetailleerde informatie met betrekking tot de persoon in kwestie en zijn/haar vraag.

Vanwege de veelzijdigheid van het Keltisch Kruis kan de legging dus gebruikt worden voor allerlei soorten vragen en situaties waar we graag meer duidelijkheid over willen krijgen. Deze specifieke legging voorziet ons van voorspellingen, achtergrondinformatie en de eventuele oorzaken van conflicten. Omdat het Keltisch kruis uitgebreide informatie geeft stelt het ons in staat om een nieuwe kijk te vormen. Het geeft ons inzichten en adviezen die we kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Bovendien komen we meer te weten over onszelf en onze keuzes in het leven. Het is een leuke manier om zaken op te helderen en advies te krijgen.

Keltisch Kruis legging ontvangen

Wil je zelf eens een professionele legging van een ervaren tarotist? Dan kun je hier gratis in contact komen met onze ervaren tarotisten van over de hele wereld. Je kunt gratis met ze chatten en ook deelnemen aan gratis demo readings. Natuurlijk kun je ook meteen een prive reading aanvragen. Deze readings worden indien gewenst direct gehouden in een prive chatroom en de tarotist en dan live te zien via de webcam.


Liever een tarotlegging ontvangen van één van onze ervaren Nederlandse mediums en paragnosten? 

Je kunt hier al voor €10 een complete online kaartlegging ontvangen! Bezoek onze Online medium chat

https://www.gratismediumchat.nl/mediumchat/