De vijfde chakra - Keelchakra

De keelchakra
De keelchakra

De keelchakra of strottenhoofdchakra is de vijfde chakra en wordt geassocieerd met de kleur blauw. Deze chakra bevindt zich ter hoogte van de keel en staat voor communicatie, creativiteit, spontaniteit en het uiten van meningen. De kleur blauw staat voor waarheid, intuïtief, zelfbeheersing en helderheid. De Sanskriet benaming voor deze chakra is Vissudha, wat zuiver of puur betekend. De vijfde chakra is de basis of het centrum van de spraak, geluid en zelfexpressie. Het element van deze chakra is ether en het zintuig is horen. 

Elke chakra heeft invloed op een aantal lichaamsfuncties en organen. De keelchakra staat in rechtstreekse verbinding met de keel, de hals, de alvleesklier, de slokdarm en de oren. Wanneer de energie van de keelchakra vrij kan stromen ben je in staat om jezelf te uiten en kun je je emoties goed verwoorden. Je bent creatief en communiceert openlijk. Je laat je daarbij niet makkelijk door andere beïnvloeden en je bent in staat om actief te luisteren. Daarnaast oordeel je niet snel en heb je respect voor andermans mening. Wanneer deze chakra volledig in balans is heb je minder kans op keelpijn en keelontstekingen, problemen met de slokdarm of oorontstekingen. Ook zul je minder snel last hebben van spierpijn in de nek of tandvleesontstekingen.

Een chakra kan om verschillende redenen uit balans raken. Een blokkade van de keelchakra, door bijvoorbeeld geweld, schuldgevoelens of trauma's, kan leiden tot emotionele en lichamelijke problemen. Een geblokkeerde keelchakra verhinderd tevens om energie naar de bovenste chakra's te laten stromen.

Wanneer de vijfde chakra niet in evenwicht is of als deze bijna of geheel gesloten is uit zich dit op verschillende manieren. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om te luisteren of je te concentreren wanneer andere mensen spreken. Ook kun je moeite hebben met precies duidelijk te maken wat je denkt waardoor anderen je vaak niet kunnen begrijpen. Personen met een blokkade binnen de keelchakra zijn vaker geneigd om te liegen of dingen achter te houden. Een zacht stemgeluid kan een resultaat zijn van een onderontwikkelde keelchakra terwijl een erg diepe of felle stem een resultaat van een overactieve keelchakra kan zijn. Wanneer een chakra overactief is komt dit doordat er teveel energie door de chakra stroomt. Daarnaast kun je vaak last hebben van keelontstekingen, gebitsproblemen, nekpijn, verkoudheden, stijve kaken of zelfs ademhalingsproblemen. Ook kunnen zich problemen ontwikkelen met de schildklier.

Er zijn een aantal manieren om de keelchakra te openen en in balans te brengen. Meditatie wordt hierbij het meest gebruikt. Tijdens het mediteren kun je een blauwe lotusbloem met zestien bladen visualiseren ter hoogte van de keel. Stel je dan voor dat je zuivere blauwe energie inademt naar de plek van je vijfde chakra, waardoor deze zich steeds meer zal uitbreiden en balanceren. Alle negatieve energie wordt daarbij gezuiverd. Naast het mediteren kun je blauwe kaarsen aansteken om de blauwe energie te bevorderen.

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die de energiestroom van de keelchakra bevorderen. Honing, citroen, blauwe bosbessen, pruimen, druiven, rode kool, soep en veel water dragen allemaal bij aan een goede werking van de vijfde chakra. Ook het dragen van blauwe kleding kan goed helpen om de vijfde chakra te openen. Een andere manier om de keelchakra beter te ontwikkelen is door te zingen. De vibraties helpen om meer ruimte te creëren in het gebied van de keel voor een betere energiestroming.

Daarnaast zijn er bepaalde edelstenen zoals Angeliet, Aquamarijn, blauwe Calciet, Celestiet, Turkoois, Apatiet, Auraliet en blauwe Chalcedoon die een optimale werking van de keelchakra stimuleren. Deze stenen kun je bij je dragen of ergens in huis plaatsen.

Het is tevens mogelijk een professionele healer te vragen voor een chakra-reading in combinatie met een chakra-healing. Zij kunnen precies achterhalen waar blokkades zich voordoen en wat de reden hiervan is. Daarbij kunnen ze door middel van hun speciale vermogens je chakra's openen en zuiveren. Ook kan een healing in sommige gevallen directe verlichting geven bij pijn.

De keelchakra is onze innerlijke stem die communiceert met ons hoger bewustzijn. Een optimaal functionerende keelchakra helpt om te leren luisteren naar je intuïtie en bij het vinden van je identiteit. Het draagt bij aan een gezonde en open communicatie met anderen waarin eerlijkheid en creativiteit centraal staan.

Gratis chatten met een chakra healer

Wanneer je meer zou willen weten over chakra's of wanneer je een professionele chakra healing zou willen ontvangen dan kun je hier gratis een account aanmaken en ook gratis chatten met pnze zeer ervaren en professionele chakra healers.

Klik hier om gratis te chatten met een chakra healer