Astrologie reading - Uitleg en informatie

Iedereen heeft wel van een Astrologie reading gehoord, maar wat is het nu precies? Wat betekend astrologie en wat kun je ermee? Lees er hier alles over en kom indien gewenst in contact met de beste online astrologen! Je kunt zelfs helemaal gratis chatten met een astroloog en ook gratis je horoscoop lezen! 

Astrologie staat voor het verband tussen het lot van de mens en de gebeurtenissen in zijn/haar leven en de stand van de planeten. De naam astrologie is afgeleid van het Griekse woord astrologia en is afkomstig van een samenvoeging van de woorden astron (ster(ren) en logos (theorie). Het belangrijkste aspect van astrologie zijn de bewegingen, standen en samenhang van de planeten ten opzichte van elkaar.  

Ontstaan van Astrologie

Al tijden lang fascineren de bewegingen en standen van de planeten de mens. Al heel vroeger ontdekte men regelmaat in deze bewegingen en standen en probeerden deze te beschrijven. Het beschrijven van de verschillende hemellichamen en het bestuderen van hun bewegingen noemen we astronomie. Vroeger waren astronomie en astrologie onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Niet alleen specifieke lichtpunten (sterren, planeten e.d) kregen een naam, maar ook omliggende lichtpunten en samenstellingen van deze lichtpunten kregen een naam. Hiermee ontstonden de sterrenbeelden of tekens. De oudste vorm van astrologie is mundaanastrologie. De Babyloniërs en later ook de Romeinen en Egyptenaren kenden aan bepaalde posities van de hemellichamen verschillende betekenissen toe om zo bepaalde situaties te voorspellen (Mogelijk werd dit ook al eerder door vroegere beschavingen gedaan). Dit waren dan vooral voorspellingen over algemenere situaties die te maken hadden met, of betrekking hadden op het hele volk, of hun leider.

Door het vele observeren van de verschillende hemellichamen ontstond er begrip en kennis over de cycli van de Zon, de Maan en de sterren. Hieraan werd vervolgens het geloof verbonden dat goden voortekens zouden geven door de hemellichamen op een bepaalde manier aan de hemel te laten staan. Het was dan aan een priester om deze voortekens te interpreteren en te duiden. Vooral zons- en maansverduisteringen en verschijningen en samenvoegingen van de planeet Jupiter en Saturnus speelden een grote rol bij deze voortekens en voorspellingen die hieruit ontstonden.

Vormen van Astrologie

Uit de oudere vormen van astrologie zijn de hedendaagse vormen van (westerse) astrologie ontstaan die zich meer richten op een specifieke karakteranalyse van een persoon zoals bijvoorbeeld de geboortehoroscoop. Met de geboortehoroscoop kan een astroloog aan de hand van de positie van de zon in de dierenriem en van de stand van de planeten tijdens het moment van geboorte het karakter en zelfs de toekomst van een persoon lezen. Uit de Mundaanastrologie ontstonden nog meer soorten astrologie.

  • Uurhoekastrologie waarbij men zoekt naar een antwoord op een specifieke vraag
  • De gebeurtenishoroscoop, deze wordt opgesteld bij een specifieke gebeurtenis, het begin van iets, om inzicht te krijgen in hoe deze specifieke situatie zich ontwikkeld.
  • De electiehoroscoop is bedoeld om het beste en juiste moment uit te rekenen om iets te ondernemen of te beginnen
  • De politieke astrologie, deze houdt zich specifiek bezig met het lot van landen en de door hen te voeren politiek
  • De consulthoroscoop is een horoscoop die wordt berekend voor dat moment waarop een persoon een Astroloog raadpleegd.

Meer weten over Astrologie?

Astrologie is vrij ingewikkeld en er is zeer veel over te leren. Wanneer u graag in contact wilt komen met een echte astroloog dan kunt u hier een gratis account aanmaken! U kunt al zeer goedkoop voor maar €10 10 minuten chatten. Een echte astroloog kan dan een persoonlijke horoscoop voor u maken. 

Gratis chatten met een Astroloog

Bent u benieuwd naar uw geboortehoroscoop, of wilt u graag gratis chatten met een ervaren Astroloog? Dan kunt u hier helemaal gratis een account aanmaken en gratis chatten zonder verdere verplichtingen. Let op de gratis chat is Engelstalig! U kunt zelfs 9,99 gratis credits krijgen voor een gratis persoonlijk consult wanneer u uw credit card valideerd, geen storting nodig!