Meest bekende waarzeggers, paragnosten, mediums en helderzienden

Beroemde waarzeggers en hun voorspellingen

Waarzeggers houden zich vooral bezig met het voorspellen van de toekomst. Vaak doen ze dit met behulp van bepaalde voorwerpen zoals tarotkaarten, astrologie, pendels, een kristallen bol en bijvoorbeeld koffiedik. Naast voorspellingen kan een waarzegger anderen voorzien van inzichten en informatie betreffende het verleden en het heden en de toekomst. Echter, niet alle waarzeggers hebben instrumenten nodig om voorspellingen te doen. Elke waarzegger gaat op zijn eigen manier te werk. Door de heden eeuwen heen hebben verschillende waarzeggers voorspellingen gemaakt over de nabije maar ook de verre toekomst. Er zijn meerdere waarzeggers, helderzienden, paragnosten en mediums die aan de hand van hun voorspellingen beroemd zijn geworden.

Nostradamus

De meest bekende waarzegger uit de geschiedenis is natuurlijk Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus. We hebben allemaal wel eens van hem gehoord. Nostradamus vertelde dat hij zijn voorspellingen deed wanneer hij zich in een meditatieve toestand bevond. Een andere manier waarop hij voorspellingen maakte was via astrologie. Nostradamus zou de dood van de Franse revolutie, Hitler, de atoombom, de tragedie van 9/11 in Amerika en Orkaan Katrina voorspeld hebben. Maar zijn voorspelling van de dood van Prinses Diana is waarschijnlijk een van de meeste bekende. Maar nu blijkt hij ook de dood van koningin Elizabeth in 2022 juist voorspeld te hebben. Daarnaast zou Nostradamus het einde van de wereld voorspeld hebben echter het jaar 2012 zou nooit werkelijk door hem benoemd zijn. De vraag blijft tot dusver wanneer dan? 

Jean Dixon

Jean Dixon, geboren in 1904, is een van de meest bekende vrouwelijke waarzeggers/astrologen. Zij zou de aanslag op president John F. Kennedy hebben voorspeld ongeveer 7 jaar voor het gebeurde. Zij ontving een kristallen bol van een zigeuner die op haar beurt voorspelde dat Jean Dixon een bekende waarzegster zou worden die voorspellingen zou maken over belangrijke figuren. Dit is ook uitgekomen. Net als Nostradamus spreekt Jean over een komeet die de aarde zal vernietigen en over de terugkeer van de Antichrist.

De Psychic Twins

Daarnaast kennen we de Psychic Twins bestaande uit Terry en Linda Jamison. Deze twee zusjes staan bekend als helderziend zijnde. Helderzienden nemen gebeurtenissen uit het verleden, heden of toekomst op een buitenzintuigelijke manier waar. Dit doen zij met hun zogenaamde 'derde oog' of zesde zintuig. De Psychic Twins zouden onder andere de terroristische aanslag op het World Trade Center hebben voorspeld en het dodelijke vliegtuigongeluk van John F. Kennedy Jr. welke in 1999 noodlottig om het leven kwam tijdens zijn laatste vlucht.

Edgar Cayce

Edgar Cayce, ook wel bekend als de slapende profeet, werkte als waarzegger/helderziende voor bekende figuren als George Gershwin en Thomas Edison. Zijn bekendste voorspelling is de onderwater ontdekking van een stuk land van de Temples of Atlantis. Zijn voorspelling werd in 1968 realiteit. Andere voorspellingen die Edgar maakte waren het begin van beide wereldoorlogen en de Grote Depressie. 

Peter Hurkos

Peter Hurkos, in 1911 geboren in Nederland, raakte bekend als voorspeller van de toekomst nadat hij ontwaakte uit zijn coma als resultaat van zwaar hoofdletsel. Zijn leven na het ongeluk bracht hij vooral door als waarzegger en hulp van de politie. Hij zou meegeholpen hebben aan het oplossen van 27 moordzaken in verschillende landen. In de Verenigde Staten stond Peter bekend als The Psychic Detective. Koningin Juliana zou ooit voor Peter haar persoonlijke advocaat hebben ingeschakeld waardoor hij dezelfde dag nog vrijgelaten werd toen hij zich voordeed als FBI-agent en werd gearresteerd. Stephen King zou zijn boek The Dead Zone losjes op het verhaal van Peter Hurkos hebben gebaseerd.

Baby Vanga

Vangelia Pandeva Dimitrova, ook wel bekend als Baby Vanga, is niet alleen een waarzegger die volgens velen haar gaven te danken heeft aan haar slechte zicht maar ze zou ook helende krachten hebben. Voorspellingen van Baby Vanga includeren de terroristische aanslag in New York, de dood van Stalin en de breuk van de Sovjet Unie. Haar talenten zorgen voor vele volgers.

Char Margolis

Char Margolis staat bekend als een van de beste mediums die contact kan maken met overleden personen. Het mediumschap wordt door meer en meer mensen geaccepteerd als een mogelijkheid, al is het bij Char vaker de vraag of ze een oprecht medium is of dat ze zich bezig zou houden met een bekende methode genaamd Cold Reading.

Waarzeggers hoeven niet perse helderziend te zijn, al zijn de meeste dat wel. Vaak vertrouwen waarzeggers op hun sterke intuïtie en gebruiken ze daarbij zoals eerder gezegd bepaalde voorwerpen. Helderziende personen zouden gebeurtenissen als een soort droom of dagdroom kunnen zien met hun innerlijke oog. Een waarzegger werkt vooral vanuit een plaats van weten en zijn/haar eigen interpretatie van de tarotkaarten, astrologie, handlezen etc. Soms worden paragnosten of mediums ook waarzeggers genoemd. 

Kom in contact met bekende Nederlandse waarzeggers

Via onze Nederlandse medium chat kunt ook direct in contact komen met de beste online mediums, helderzienden, paragnosten en waarzeggers. Hier kunt u al voor €10 een compleet consult ontvangen! Bij onze Nederlandse medium chat werken ook zeer ervaren mediums en paragnosten bekend van radio en tv. Zoals bijvoorbeeld medium Rob Nijland!