De tweede chakra - De Functie van de Sacraal Chakra

De sacraal chakra
De sacraal chakra

De sacraal chakra is de tweede chakra en wordt geassocieerd met de kleur oranje. Deze chakra bevindt zich net beneden de navel, boven het schaambeen en is verbonden met onze emoties, seksualiteit, creativiteit en levensgenot. De kleur oranje staat voor warmte, kracht, vitaliteit en plezier. In het Sanskriet heet deze chakra Svadishthana, andere benamingen zijn Heiligbeenchakra, de Sekschakra of de Miltchakra. De tweede chakra heeft als element water en als zintuig smaak. 

De sacraal chakra staat in verbinding met de blaas, urineleiders, baarmoeder, het geslachtsorgaan, de bloedsomloop en de nieren. Wanneer de energie van de sacraal chakra vrij kan stromen draagt dit vooral bij aan een goede werking van deze lichaamsfuncties en organen en voel je je zeker tegenover personen van het andere geslacht. Daarnaast kun je goed omgaan met je emoties en je kunt je op een creatieve manier uiten. Over het algemeen heb je plezier in het leven en kun je genieten van de kleine dingen. Tevens ben je in staat je gevoelens te delen en hier open over te praten. Je weet wat je wil en durft ervoor te gaan. Je straalt warmte en vriendelijkheid uit en komt daarbij oprecht en vol overtuiging over.

Niet bij iedereen functioneert de sacraal chakra volledig naar behoren. Dit gebeurd wanneer er blokkades ontstaan door negatieve energie en emoties waardoor de energie van de chakra niet meer vrij kan stromen of wanneer de chakra niet volledig geopend is.

Als de energie van de sacraal chakra wordt geblokkeerd of niet goed zijn werk kan doen kan zich dit uiten door een teveel van water in het lichaam, een constante druk op de blaas, een blaasontsteking, vruchtbaarheidsproblemen, bloed en lymfeziekten, emotionele problemen, menstruatieproblemen of prostaatklachten. Ook kun je het moeilijk vinden je te uiten of contact te maken met anderen. Wellicht heb je helemaal geen behoefte aan seksualiteit of intimiteit omdat deze gevoelens worden onderdrukt door onzekerheid of spanningen. Je kunt erg bang zijn om je bloot te geven of fantasieën te delen. Aan de andere kant kun je geneigd zijn om warmte, geborgenheid, waardering of intimiteit te zoeken op de verkeerde plaatsen. Het kan zelfs zo zijn dat je alleen op zoek bent naar seksueel genot wat op den duur kan leiden tot seksverslaving. Anderen tekenen van een slecht functionerende sacraal chakra zijn extreme angst, jaloezie, agressiviteit of schuldgevoelens. Vaak kun je deze gevoelens niet loslaten en controleren ze een groot deel van je leven. Dit kan op een gegeven moment zijn tol eisen wat weer voor andere klachten kan zorgen.

Een slecht werkende chakra kan voor veel emotionele of lichamelijke problemen zorgen. Het is daarom belangrijk om elke chakra te openen of weer in evenwicht te brengen, dit kan op verschillende manieren.

Tijdens het mediteren kun je een oranje lotusbloem met zes bladen visualiseren ter hoogte van het schaambeen. Stel je dan voor dat je zuivere oranje energie inademt naar de plek van je chakra, waardoor deze zich steeds meer zal uitbreiden en balanceren. Alle negatieve energie wordt daarbij gezuiverd. Naast het mediteren kun je oranje kaarsen aansteken om de oranje energie te bevorderen.

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die de energie van de sacraal chakra bevorderen. Sinaasappel, olijven, zwarte peper, veel water, mandarijn en wortel dragen allemaal bij aan een goede werking van de tweede chakra. Om de sacraal chakra plaats te geven en volledig te openen kunnen we het bekkengebied en de rug soepeler maken. Een leuke manier om dit te doen is dansen, bij de Tango of Salsa worden de heupen veel gebruikt. Ook het dragen van oranje kleding kan goed helpen om de tweede chakra te openen.

Daarnaast zijn er bepaalde edelstenen zoals Thuliet, Maansteen, Tijgeroog, Carneool, Topaas, Citrien, Bergkristal, Agaat of oranje Calciet die een optimale werking van de sacraal chakra stimuleren. Deze stenen kun je bij je dragen of ergens in huis plaatsen.

Het is tevens mogelijk een professionele healer te vragen voor een chakra-reading in combinatie met een chakra-healing. Zij kunnen precies achterhalen waar blokkades zich voordoen en wat de reden hiervan is. Daarbij kunnen ze door middel van hun speciale vermogens je chakra's op afstand openen en zuiveren. Ook kan een healing in sommige gevallen directe verlichting geven bij pijn.

Wanneer de tweede chakra volledig geopend is kan de oranje energie weer zijn werk doen. Een goed functioneerde sacraal chakra is dus onder andere van belang voor een gezonde bloedsomloop, vochthuishouding en libido maar ook helpt ons ook om los te laten wat niet meer goed voor ons is. Niet alleen wat relaties betreft maar ook emoties. Zo creëren we ruimte voor nieuwe mensen, situaties en mogelijkheden die ons helpen een gelukkig en vervullend leven te leiden.

Gratis Chat met een Professionele Healer

Wanneer je meer zou willen weten over de sacraal chakra of over chakra's in het algemeen of wanneer je een chakra healing zou willen ondergaan dan kun je hier een account aanmaken en gratis in contact komen met ervaren chakra healers. Chatten is 100% gratis en je kunt bij registratie zelfs helemaal gratis een healing op afstand ontvangen. Deze gratis chat is Engelstalig. Je kunt ook direct goedkoop een healing van een Nederlandse healer ontvangen via onze Nederlandse Medium Chat

Gratis chatten met een chakra healer