Tarot: Wat zijn tarotkaarten en wat kunt u ermee?

De tarot is een eeuwenoud kaartspel dat in de vroegere jaren veelal gebruikt werd voor het vermaak maar ook vooral ook voor waarzeggerij. De tarot is een verzameling van 78 kaarten bestaande uit de Grote en Kleine Arcana. Iedere kaart in het tarotspel heeft zijn eigen afbeelding. Vaak zijn het mooi geïllustreerde plaatjes die een vrouwelijk of mannelijk figuur of object weergeven. De grote arcana bestaat uit 22 kaarten en de kleine arcana uit 56 kaarten. De tarotkaarten symboliseren niet alleen dagelijkse maar ook belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen.

De tarot wordt tegenwoordig gebruikt om inzicht te verkrijgen over verschillende aspecten van het leven zoals liefde, werk, geld, relaties, ontwikkeling en spiritueel bewustzijn. Door middel van de kaarten wordt de mogelijkheid gecreëerd om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en erachter te komen welke stappen op dit moment het beste zijn om te ondernemen en die u helpen dichter bij uw doel te komen.

De tarot wordt niet specifiek gebruikt om de toekomst te voorspellen of definitief vast te leggen maar om de meest waarschijnlijke gang van zaken te voorspellen of de uitkomst van bepaalde situaties te voorzien. Hierbij dient uiteraard altijd rekening te moeten worden gehouden met vrije wil en invloeden van buitenaf. De tarot kan ook duidelijkheid creëren wat betreft gebeurtenissen uit het verleden. Het is belangrijk om te weten dat de toekomst niet altijd vast hoeft te liggen. Veel uitkomsten van gebeurtenissen hebben we zelf in de hand. Tarotkaarten of andere waarzegkaarten zoals orakelkaarten geven u inzichten in de meest waarschijnlijke toekomst wanneer u het pad blijft volgen waar u zich op dit moment bevind. Bent u het niet eens met wat de tarotkaarten voorspellen dan heeft u  de vrije wil om uw keuzes en beslissingen te veranderen zodat ook de uitkomst van de situatie uiteindelijk veranderd. Maar dit is niet altijd mogelijk. Sommige gebeurtenissen hebben te maken met uw persoonlijke karma en zullen hoe dan ook altijd uitkomen.

Verschillende Decks - Tarot en Orakel

Er zijn verschillende tarot decks die gebruikt kunnen worden tijdens een legging. Eén van de meest bekende en vaak gebruikte decks is de Rider Waite deck. Andere kaartleggers voelen zich juist meer aangetrokken tot het Crowley Thoth deck. Inmiddels zijn er enorm veel verschillende tarot decks uitgekomen. De meeste tarotisten en kaartleggers hebben dan ook meerde decks waar ze mee werken. De Mrs. Lenormand kaarten zijn op het moment wel de populairste en meest gebruikte Orakelkaarten. Vooral de laatste jaren zijn het de engelenkaarten of orakelkaarten die de aandacht van vele trekken. De meest bekende engelenkaarten zijn die van Doreen Virtue. Er zijn veel verschillende soorten engelenkaarten op de markt gebracht. Engelenkaarten zijn zeer geschikt bij vragen over spirituele ontwikkeling en bewustzijn maar ook bij belangrijke levensvragen of wanneer men op zoek is naar extra bescherming of begeleiding. Ook zijn er speciale liefdes orakelkaarten die bij uitstek geschikt zijn voor een liefdeslegging.

Verschillende kaartleggingen

Daarnaast zijn er verschillende soorten leggingen die gebruikt kunnen worden. De meest geschikte legging wordt bepaald door middel van het vaststellen van de vraag van de persoon die de reading ontvangt. Wanneer er vragen zijn over de liefde kan de relatielegging vaak van pas komen maar wanneer er onduidelijkheden zijn wat betreft werk of geld is het Keltisch Kruis een goede keus. Andere vaak gebruikte leggingen zijn de verleden, heden en toekomstlegging, blokkadelegging of de probleemlegging. De laatste methode is vooral geschikt om oplossingen te vinden voor een probleem of hindernis. De kaarten kunnen ook van links naar rechts worden gelegd waarbij het doel is om vooruit te kijken naar een bepaald aantal maanden of soms zelfs jaren. Tarotisten en kaartleggers kunnen het ook fijn vinden om zelfbedachte leggingen te gebruiken tijdens een reading. 

Welke vragen kunt u stellen tijdens een kaartlegging?

Wanneer u een reading ontvangt is het mogelijk om vragen te stellen. U kunt ook kiezen voor een algemene legging waarin naar voren zal komen wat op dit moment een belangrijke rol in uw leven speelt en wat u zou kunnen doen om uw situatie of de omstandigheden gunstig te beïnvloeden of welke acties u beter niet kunt ondernemen. Wanneer u ervoor kiest om een specifieke vraag te stellen over de liefde, uw werk of andere persoonlijke onderwerpen, vraag dan precies datgene waarover u meer wilt weten. Het kan soms zo zijn dat er geen specifiek antwoord op u vraag gegeven word. Dit betekend dan dat er op het moment niks over gezegd kan/mag worden. Er komen dan wel altijd andere dingen naar boven die voor u op dit moment een belangrijke rol spelen. 

Voorbeelden van vragen die u kunt stellen:

  • Is mijn partner de ware?
  • Wat kan ik verwachten op liefdes/werk/geld gebied?
  • Doe ik er goed aan om van baan te veranderen?
  • Heeft hij/zij het beste met mij voor?
  • Is dit het juiste moment om deze stap te nemen?

Interpreteren van tarotkaarten

Het interpreteren van tarotkaarten is zeker niet eenvoudig. Belangrijk is om de betekenis van elke kaart te begrijpen maar tevens ook het belang van hun posities. Het vergt vooral een goed ontwikkelde intuïtie en helder denkvermogen om te begrijpen wat de kaarten duidelijk willen maken. Tarotkaarten zijn verbonden met de energie en het onderbewustzijn van de eigenaar van het deck. Vaak zijn het vooral echte mediums en helderzienden die goed weten hoe ze te werk moeten gaan met het tarotspel. Ervaring maar ook plezier hebben in het lezen van tarotkaarten is van groot belang om tot een juiste conclusie te komen en helpt daardoor om de vraagsteller op de juiste manier te kunnen helpen.

Professionele Tarotlegging Ontvangen

Wanneer u interesse heeft in een professionele tarot kaartlegging kunt u hier gratis contact opnemen met ervaren tarotisten en kaartleggers. U kunt eerst gratis met ze chatten en zelfs gratis kleine tarotleggingen ontvangen. Vraag de tarotisten om speciale verzoekjes zoals het spelen van spelletjes om een gratis antwoord op uw vraag te krijgen. Populaire spelletjes die gespeeld worden in de gratis chat zijn ''Ja of nee'' en ''Kies een kaartje''.

Let op deze kaartleggingen zijn Engelstalig! Liever een kaartlegging ontvangen van een Nederlandse kaartlegger? Dat kan! Bezoek dan onze Nederlandse tarot chat!

Professionele tarotlegging ontvangen