De zesde chakra - Voorhoofdchakra - Derde oog chakra

De voorhoofdchakra
De voorhoofdchakra

De voorhoofdchakra is de zesde chakra en wordt geassocieerd met de kleur indigo. Deze chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen, in het midden van het voorhoofd en staat voor intuitie, verlichting, bewustzijn en visualisatie. De kleur indigo staat voor inspiratie, rust, wilskracht, vertrouwen en mysterie. Het element van deze chakra is licht en houdt verband met buitenzintuigelijke waarneming. De Sanskriet benaming voor deze chakra is Ajna, wat 'weten' betekend. Als bijnaam krijgt deze chakra ook wel het derde oog. Het derde oog is ons innerlijke oog waarmee we helder kunnen zien en inzichten verkrijgen. 

Elke chakra heeft invloed op bepaalde emoties en lichaamsfuncties. De voorhoofdchakra staat in verbinding met het gezicht, de ogen, het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Wanneer de energie van de voorhoofdchakra vrij kan stromen draagt dit bij aan een goede verbeeldingskracht, helder zien, sterke intuïtie en een hoger bewustzijn. Je durft te luisteren naar jezelf waardoor je in staat bent beslissingen te maken vanuit een plek gevuld met liefde en licht. Deze chakra bevordert het visualiseren van gedachten waardoor we makkelijker in staat zijn om te manifesteren. Personen met een goed ontwikkeld derde oog pikken vaak informatie op uit hun omgeving welke niet kan worden waargenomen met de normale vijf zintuigen. Mediums of helderzienden hebben vaak een sterk ontwikkeld derde oog.

Bij de meeste mensen is het derde oog 'gesloten' of wordt de voorhoofdchakra in zekere mate geblokkeerd. Dit kan leiden tot verscheidene emotionele of lichamelijke klachten.

Wanneer de zesde chakra niet in balans is kan zich dit uiten door middel van hallucinaties, waanideeën, schizofrenie, depressie en een slecht geheugen. Je kunt het idee hebben dat je in een fantasiewereld leeft of alles als onwerkelijk ervaren. Ook een gebrek aan creativiteit en flexibiliteit is een resultaat van een slecht werkende voorhoofdchakra. Nachtmerries en slaapproblemen zijn veel voorkomend bij een blokkade van de voorhoofdchakra. Naast emotionele klachten kunnen ook lichamelijke klachten optreden. Problemen met het zicht en jeukende ogen, hoofdpijn of migraine, oorsuizen, spierzwakte en tintelingen in het lichaam zijn een aantal voorbeelden van lichamelijke klachten die zich kunnen ontwikkelen bij een slecht functionerende zesde chakra.

Gebalanceerde chakra's zijn dus van belang voor een goede gezondheid. Er zijn meerdere manieren om de werking van de voorhoofdchakra te stimuleren en blokkades op te heffen.

Meditatie wordt hierbij het meest gebruikt. Tijdens het mediteren kun je een blauw/paarse lotusbloem met twee bladen visualiseren in het midden van je voorhoofd. Stel je dan voor dat je zuivere donkerblauwe/paarse energie inademt naar de plek van je chakra, waardoor deze zich steeds meer zal uitbreiden en balanceren. Alle negatieve energie wordt daarbij gezuiverd. Naast het mediteren kun je kaarsen met een indigokleur aansteken om de energie te bevorderen.

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die de energie van de voorhoofdchakra bevorderen. Limoen, gojibessen, lavendel, hennepzaad, kokosolie, honing, zeewier en proteïnerijk voedsel dragen allemaal bij aan een goede werking van de zesde chakra. Ook het dragen van donkerblauwe/paarse kleding kan goed helpen om de zesde chakra te openen.

Daarnaast zijn er bepaalde edelstenen zoals Creediet, blauwe Saffier, Sodaliet, Stauroliet, Sugiliet of Amethyst die een optimale werking van de voorhoofdchakra stimuleren. Deze stenen kun je bij je dragen of ergens in huis plaatsen.

Het is tevens mogelijk een professionele healer te vragen voor een chakra-reading in combinatie met een chakra-healing. Zij kunnen precies achterhalen waar blokkades zich voordoen en wat de reden hiervan is. Daarbij kunnen ze door middel van hun speciale vermogens je chakra's  openen en zuiveren. Ook kan een healing in sommige gevallen directe verlichting geven bij pijn.

Met het derde oog wordt eigenlijk de pijnappelklier bedoeld, deze is gelokaliseerd in het middelste deel van de hersenen en heeft de grootte van een erwt. Zonlicht is een effectieve manier om het derde oog te stimuleren of activeren. De pijnappelklier maakt verschillende hormonen aan die invloed hebben op onze stemming, gedrag en waarneming. Het gebruik van fluoride wordt afgeraden omdat de pijnappelklier dit aantrekt als een magneet, wat kan leiden tot beschadiging en blokkades van de pijnappelklier en daarbij de voorhoofdchakra. Fluoride bevindt zich in de meeste soorten tandpasta. Wanneer het derde oog voldoende gestimuleerd wordt en de voorhoofdchakra in balans is draagt dit bij aan een sterk ontwikkelde intuïtie en de ontwikkeling van paranormale vermogens.

Gratis Chatten met een Chakra Healer

Wanneer je meer zou willen weten over de chakra's of wanneer je een professionele chakra healing zou willen ondergaan dan kun je hier gratis een account aanmaken en gratis chattten met zeer ervaren chakra healers van over de hele wereld.

Klik hier om gratis te chatten met een chakra healer