Mediums - Wat is een medium?

Medium voor contact met overledenen
Medium voor contact met overledenen

Iedereen heeft weleens van een medium gehoord, maar wat is een medium nu precies, en wat kan hij of zij voor u betekenen? Wij geven u graag alle informatie die u nodig heeft! 

Een medium is iemand die is in staat om contact te maken met overleden personen. Wanneer iemand overlijdt verlaat de ziel het lichaam maar de ziel blijft wel gewoon bestaan. Mediums kunnen contact maken met de ziel en kunnen boodschappen aan de familieleden en vrienden doorgeven. Het contact maken met een overleden persoon wordt ook wel channelen genoemd. 

Wanneer iemand overleden is en de achtergebleven personen contact proberen te maken is de ziel van de overleden persoon daar erg blij mee. Zij zijn vaak zelf niet in staat om de familieleden en vrienden ervan te overtuigen dat ze nog steeds bij hen zijn. Vaak zijn de achtergebleven personen zo afgeleid door het verdriet dat de tekens die de overleden persoon probeert te geven niet begrepen worden. Het kan ook zijn dat de achtergebleven personen de tekens simpelweg niet durven te geloven. 

Een medium kan hierbij heel goed helpen en de familieleden en vrienden ervan overtuigen dat de ziel er nog steeds is en dat hij nog steeds weet wat er in de levens van hun dierbaren gebeurd. Mediums kunnen dingen vertellen over de overleden dierbare die niemand anders kan weten. 

Wanneer een ziel contact heeft met een medium zal hij er alles aan doen om te zorgen dat het medium specifieke boodschappen over en van hem kan doorgeven zodat de familie er zeker van kan zijn dat het leven niet ophoudt na de dood en dat de ziel voorleeft en nog steeds om hun heen is.

Hoe Maakt een Medium Contact met een Overleden Persoon?

Het kost een medium erg veel energie om contact te maken met de spirituele wereld. Het medium moet zich namelijk goed concentreren en zijn of haar eigen vibratie verhogen terwijl de overleden persoon zijn of haar vibratie verlaagd. Op deze manier zijn ze instaat om contact te maken en zo boodschappen aan elkaar door te geven. Het kost de overleden persoon zelf ook veel energie om contact met het medium te maken. Daarom is contact vaak ook maar voor korte duur. 

Hulpmiddelen om contact te maken met overledenen

Naast dat mediums altijd hun zesde zintuig gebruiken om in contact te komen met een overledene kunnen er ook hulpmiddelen gebruikt worden die extra informatie verschaffen of die boodschappen die die overledene doorgeeft verduidelijkt.

 • Tarotkaarten of andere waarzegkaarten
 • Een foto van de overleden persoon
 • Een voorwerp van de overleden persoon. Zoals een ketting of een kledingstuk.

Hoe Snel na het Overlijden kan een Medium Contact Maken?

Contact met de beste mediums online
Contact met de beste mediums online

Het maakt niet uit of de persoon 6 maanden geleden overleden is of dat hij al 45 jaar geleden heen gegaan is. Wel is het zo wanneer iemand pas net overleden is deze ziel nog losgemaakt moet worden van het lichaam en het leven op aarde. Deze persoon heeft ook tijd nodig om te wennen aan het leven in het hiernamaals. Het kan zo zijn dat een Medium niet direct contact kan maken met een persoon die net, of nog niet lang geleden overleden is. Dit verschilt echter per overledene en per Medium. Sommige overleden personen willen zich dolgraag direct na het overlijden kenbaar maken, en zijn erg blij wanneer een van zijn of haar dierbaren via een Medium contact probeert te maken. De overledene wil dan vaak direct bewijzen dat hoewel hun lichaam er niet meer is, hun ziel nog steeds voortleeft en dat er dus leven is na de dood. Maar soms is een ziel zo geschrokken door het overlijden en hebben ze het er zelf nog heel moeilijk mee. Dan kan het zijn dat de ziel niet direct contact kan maken na het overlijden. U kunt de overleden persoon het beste dan een tijdje rust geven en het later nog een keer proberen of hij of zij nu wel instaat is om contact te maken.

Andere Paranormale Gaven van een Medium

Naast dat het medium in staat is om contact te maken met overleden personen, heeft een medium vaak nog meerdere gaven zoals helderzien, helderhoren, heldervoelen en helderweten. Doormiddel van deze gaven kan het medium je ook inzichten, adviezen, en antwoorden geven op het gebied van de liefde, werk, geld, relaties, werk, gezondheid, zwangerschap, verhuizing, hooggevoeligheid en nog veel meer. Mediums kunnen een kijkje nemen in je verleden, heden en toekomst en kunnen daarom ook vaak zuivere toekomstvoorspellingen doen.

Voorbeelden van de verschillende paranormale gaven

 • Helder zien : Het zien van beelden van bijvoorbeeld iemand zijn verleden, heden of toekomst.
 • Helder voelen : Het letterlijk voelen van iemand zijn emoties of pijn.
 • Helder weten : Precies weten hoe een bepaalde situatie gaat eindigen.
 • Helder proeven : Het proeven van het favoriete eten van de persoon in kwestie
 • Helder ruiken : Het ruiken van de parfum van de persoon in kwestie

Waar Kan een Medium mee Helpen?

Een medium staat vooral bekend om het feit dat ze contact kunnen maken met een overleden dierbare. Maar zoals eerder gezegd kunnen mediums door middel van hun andere gaven ook helpen met bijna elke andere vraag of probleem waar u op dit moment mee rondloopt. Het maakt niet uit of u nu een vraag heeft over de liefde, geld, relaties, werk, zwangerschap, kinderen, gezondheid of spiritualiteit, een medium in staat uw inzichten, adviezen en eerlijke antwoorden te geven. Let wel, een medium is geen vervanging voor een dokter en zal u bij ernstige lichamelijke klachten altijd naar een dokter doorverwijzen. Een medium kan u wel helpen wanneer u kampt met stress gerelateerde klachten. Een goed en betrouwbaar medium zal echter nooit de dood voorspellen of beweren dat ze u van uw chronische ziekte kunnen genezen. 

Vragen die u een medium kunt stellen

 • Wat kan ik in de nabije toekomst verwachten?
 • Wat staat mij op financieel gebied te wachten?
 • Zal ik dit jaar zwanger worden?
 • Komen mijn ex en ik weer bij elkaar?
 • Heeft mijn overleden moeder een boodschap voor mij?
 • Zal ik dit jaar nog verhuizen?
 • Gaat mijn partner vreemd?
 • Hoe denkt .... over mij?
 • Wat kan ik doen om de situatie te verbeteren?

Kan iedereen Mediumschap Leren?

Mediumschap leren
Mediumschap leren

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Mediumschap is zeker te leren alleen zal dit niet voor iedereen even makkelijk zijn. Net zoals voetballen of pianospelen niet iedereen even gemakkelijk afgaat zal dit voor mediumschap hetzelfde zijn. Wanneer u niet geboren bent met de gave dan zult u deze helemaal vanaf het begin moet gaan leren en oefenen. De meeste goede mediums kunnen namelijk al van jongs af aan met de spirituele wereld communiceren en voor hun gaat het dan ook vanzelf. Toch is de gave voor iedereen die er interesse heeft zeker aan te leren. Hiervoor is het dan ook mogelijk om een cursus mediumschap te volgen. Via deze cursus leert u dan alles wat u moet weten wanneer u zelf probeert om contact te maken met de spirituele wereld. 

Hoe Kunt u in Contact Komen met een Medium?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om in contact te komen met een medium. Zeker met de komst van het internet is het een stuk makkelijker geworden. Tegenwoordig heeft u dus geruime keuze wanneer u op zoek bent naar een betrouwbaar medium.  

Spirituele beurs

U kunt ervoor kiezen om een spirituele beurs te bezoeken waar vaak meerdere mediums aan het werk zijn. Hier kunt u tegen een vergoeding vaak direct een consult ontvangen. Het nadeel van spirituele beurzen is dat er vaak minder goede mediums aan het werk zijn. Mediums worden er namelijk vaak niet gescreend en iedereen kan zich dus zomaar voordoen als een medium. De meeste mediums zijn wel oprecht maar ze zijn niet allemaal even goed. Een voordeel van een medium op een spirituele beurs bezoeken is dat u het medium kunt zien en in de ogen kunt kijken. U weet dus precies met wie u spreekt. Een nadeel is dat onoprechte mediums minder snel opgemerkt worden omdat het voor makkelijker is u te misleiden door middel van u lichaamstaal. Ook zult u niet snel zomaar opstaan en weglopen wanneer u denkt dat het medium niet betrouwbaar is. U bent u geld dan dus eigenlijk al kwijt. Terwijl u online op ieder moment het consult kunt stoppen wanneer u niet tevreden bent.

Medium bellijn

Via een medium bellijn kunt u vaak direct zonder een account aan te maken met een medium in contact komen. U hoeft alleen maar een geschikte consulent uit te kiezen waar u indien gewenst meteen via de telefoon mee in contact kunt komen. Vaak draait u een 0900 nummer waar extra kosten aan verbonden zitten. Op deze manier betaald u per minuut voor het consult. Bellen met een medium is snel, veilig en discreet. U bepaald zelf de duur van het consult en indien u niet tevreden bent kunt u op elk gewenst tijdstip het consult beëindigen. 

Tegenwoordig zijn er ook bellijnen waar u met credits kunt betalen. Hier dient u dan wel eerst even een account aan te maken. Het bellen met credits is wel een stuk voordeliger. Een groot voordeel van bellen met credits is dat u het consult vooraf betaald door een creditpakket na keuze aan te schaffen. Zo komt u dus nooit voor ongewenste verrassingen te staan. 

Medium chat

Medium chat is tegenwoordig een populaire manier om in contact te komen met online mediums. Veel mensen vinden het toch moeilijk om over persoonlijke dingen te praten. Chatten is dan natuurlijk de manier om persoonlijke gevoelens te delen. Chatten gaat meestal ook via credits en de consulten worden dus ook vooraf betaald. 

Sms contact

Deze manier van contact met mediums raden wij liever niet aan. Het is moeilijk te achterhalen wie daadwerkelijk de smsjes stuurt. Via sms is het erg makkelijk om misleid te worden om veel geld uit te geven. Sms-en is ook de duurste manier om een medium consult te ontvangen. Wanneer u kiest voor deze manier van contact zorg er dan altijd voor dat u 100% zeker weet dat u met een betrouwbaar medium smst. Dat is natuurlijk bij elke manier van contact belangrijk maar zoals eerder gezegd is het via sms erg makkelijk om misleid te worden. Via sms komen er altijd veel kosten bij en betaald u erg veel voor zeer weinig informatie. 

Hoe Herkent u een Betrouwbaar Medium?

Gelukkig zijn goede mediums snel te herkennen. Ook de zogenaamde nep mediums vallen erg snel door de mand. Graag geven we u een aantal tips zodat u een goed medium maar ook een nep medium snel kunt herkennen.

Een betrouwbaar medium herkennen

 • Benoemd direct feiten uit uw verleden en heden
 • Stelt weinig vragen
 • Praat niet de hele tijd over zich zelf
 • Benoemd namen en plaatsen
 • Is aardig, geduldig, positief, begripvol en oordeelt niet

Nep medium herkennen

 • Benoemd geen feiten die niemand anders had kunnen weten tenzij ze u kende
 • Benoemd alleen algemene dingen die voor iedereen had kunnen gelden
 • Praat veel over zichzelf om zo tijd te rekken
 • Accepteert geen nee 
 • Is negatief, onaardig, ongeduldig en weet het altijd beter
 • Zegt dingen waar u zich niet in kunt vinden en probeert u dan van gedachten te laten veranderen

Belangrijk is dat u altijd naar u gevoel luistert. Wanneer u het gevoel heeft dat er iets niet klopt dan is dat waarschijnlijk ook zo. Een goed medium herkent u meteen. U heeft dan geen twijfel of de informatie wel klopt of niet. Onthoud wel dat niet ieder medium even goed is. Soms zal een echt medium veel dingen zeggen die kloppen maar het kan ook weleens zijn dat ze verkeerde informatie geven. Mediums hebben veel ervaring nodig die hun helpt om goede consulten te kunnen geven. Zelfs de beste mediums maken weleens een foutje. Wanneer een medium een foutje maakt wilt dit niet zeggen dat ze niet oprecht zijn. 

Let dus goed op de tips die wij u gegeven hebben. Zo kunt u direct erachter komen of u met een oprecht medium spreekt of niet. 

Kom in Contact met een Betrouwbaar Medium 

Via onze website kunt op 3 manieren via de chat in contact komen met de beste online mediums. Wij bieden een 100% gratis medium chat aan waar u dus gratis voor onbepaalde tijd kunt chatten met de mediums om ze eerst beter te leren kennen. Daarnaast kunt u met een beetje geluk gratis consultent en kaartleggingen ontvangen tijdens deze gratis chat. Ook kunt u direct een gratis medium consult ontvangen wanneer u uw creditcard registreert! Er is geen storting nodig! U krijgt dan meteen 10.000 credits in uw account gestort. Maar let op, deze gratis medium chat is Engelstalig!

Goedkoop Chat Consult van een Online Medium

Daarnaast kunt u direct in contact komen met onze ervaren Nederlandse mediums via de goedkoopste medium chat van Nederland! Wij werken alleen met de allerbeste mediums die zeer ervaren zijn in het geven van online consulten. Natuurlijk kunt u vele ervaringen lezen en zelf ook uw ervaring met andere mensen delen. U kunt al zeer goedkoop voor €10 euro een compleet consult ontvangen! Mediums zijn bekend van radio en tv!