De derde chakra - De Functie van de Zonnevlecht Chakra

De zonnevlechtchakra
De zonnevlechtchakra

De derde chakra is de zonnevlecht chakra. Deze bevindt zich vlak boven de navel, onder het borstbeen en wordt geassocieerd met de kleur geel. De zonnevlecht chakra staat voor onze ego, identiteit, onze macht, energie en eigenwaarde. Het element van deze chakra is vuur en de zintuig is zien. De kleur geel staat voor warmte, licht, blijheid, de zon, levensvreugde en plezier. De Sanskriet benaming voor deze chakra is Manipura. De derde chakra is ook bekend als de Solar Plexus chakra. Het is het middelpunt van ons lichaam en van hieruit wordt alle energie gelijkmatig verdeelt en verwerkt. De derde chakra helpt om ons vredig te voelen en geeft ons nieuwe, krachtige energie. 

Elke chakra in het menselijke lichaam heeft invloed op een aantal lichaamsfuncties, emoties en organen. De derde chakra staat in verbinding met de maag, de spijsvertering, de lever, de bloedsuikerspiegel en de dunne darm. Wanneer de energie van de zonnevlecht chakra vrij kan stromen merk je dit door middel van een sterk gevoel van zekerheid, vertrouwen in jezelf en zelfrespect. Je hebt een sterke mening en een duidelijk beeld van je identiteit. Daarnaast durf je je kwetsbaar op te stellen. Je geniet van het leven en voelt je energiek en krachtig. Wanneer deze chakra volledig geopend en in balans is helpt dit om je doelen te bereiken op eigen kracht en vaardigheid.

Een chakra kan uit balans raken wanneer de energie wordt geblokkeerd. Dit gebeurd door negatieve energie en emoties, zoals een trauma of een ziekte. Ook kan het zo zijn dat de chakra gesloten is of niet volledig geopend is.

Wanneer de energie van de zonnevlecht chakra geblokkeerd wordt kan zich dit op verschillende manieren uiten. Het kan zijn dat je graag de macht over anderen hebt, egoïstisch bent, weinig discipline hebt en alle teugels in handen wilt hebben. Daarnaast worden emoties vaak opgekropt, wat kan leiden tot angst, woedeaanvallen en veel verdriet. Een sterk gevoel van minderwaardigheid kan tevens optreden wanneer deze chakra niet in balans is. Wellicht ben je bang voor verandering en klamp je je vast aan het bekende. Je hebt daarbij meer kans op leverproblemen, galstenen, maagzuur of maagzweren, alvleesklierontsteking of diabetes. Ook pijn in de spieren of het midden van de rug kan voorkomen.

Ons lichamelijk en geestelijk welzijn wordt sterk beïnvloed door ons chakra's. Voor een evenwichtig gevoel en harmonie in jezelf is het van belang dat alle chakra's in balans zijn. Er zijn meer dan een aantal manieren om de zonnevlecht chakra in evenwicht te brengen en zo nodig verder te openen.

Tijdens het mediteren kun je een gele lotusbloem met tien bladen visualiseren ter hoogte van de navel. Stel je dan voor dat je zuivere gele energie inademt naar de plek van je chakra, waardoor deze zich steeds meer zal uitbreiden en balanceren. Alle negatieve energie wordt daarbij gezuiverd. Naast het mediteren kun je gele kaarsen aansteken om de gele energie te bevorderen.

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die de energie van de zonnevlecht chakra bevorderen. Citroen, gele paprika, kip, ananas, zonnebloemolie, eieren, honing en stroop dragen allemaal bij aan een goede werking van de derde chakra. Ook het dragen van gele kleding kan goed helpen om de derde chakra te openen.

Het licht van de zon speelt tevens een grote rol bij het balanceren van deze chakra. De kleur van zonnevlecht chakra is geel/goud net als de zon. De zon heeft een krachtige energie die erg belangrijk voor ons is. Tot rust komen en genieten van de prachtige stralen van de zon geeft onszelf en de chakra nieuwe energie waardoor we ons opgeladen en gelukkiger voelen.

Daarnaast zijn er bepaalde edelstenen zoals Amber, Citrien, Topaas, Pyriet, Tijgeroog, Labradoriet en gele Jaspis die een optimale werking van de zonnevlecht chakra stimuleren. Deze stenen kun je bij je dragen of ergens in huis plaatsen.

Het is ook mogelijk een professionele healer te vragen voor een chakra-reading in combinatie met een chakra-healing. Zij kunnen precies achterhalen waar blokkades zich voordoen en wat de reden hiervan is. Daarbij kunnen ze door middel van hun speciale vermogens je chakra's op afstand openen en zuiveren. Ook kan een healing in sommige gevallen directe verlichting geven bij pijn.

De zonnevlecht chakra is erg complex en staat dus in rechtstreekse verbinding met belangrijke lichaamsfuncties en emoties. Wanneer de derde chakra optimaal functioneert draagt dit tevens bij aan een goede zelfbeheersing en genoeg zelfrespect en discipline om doelgericht door het leven te gaan.

Chat met een Healer Online

Voor meer informatie over de zonnevlecht chakra of over chakra's in het algemeen kun je hier gratis contact opnemen met een chakra healer. Je kunt 100% gratis chatten met professioneler healer, gratis een healing op afstand ontvangen of indien gewenst een uitgebreid betaald consult aangaan. Maar let wel, deze gratis healers zijn Engelstalig. Bezoek voor een goedkope healing op afstand van een Nederlandse healer onze Nederlandse Medium Chat

Klik hier om gratis te chatten met een chakra healer