De zevende chakra - Functie van de Kruinchakra

De kruinchakra
De kruinchakra

De kruinchakra is de zevende chakra en wordt geassocieerd met de kleur violet. Soms zijn de kleuren wit en goud ook zichtbaar. Deze chakra bevindt zich boven op het hoofd op de plek van de kruin en staat voor spiritualiteit, wijsheid, contact met het universum en inzicht. De kleur violet staat tevens voor spiritualiteit maar ook voor verlichting, intuïtie, genezing en helderziendheid. Het is de chakra die ons verbindt met het universum en alles dat leeft. Deze zevende en laatste chakra is als enige niet met een element verbonden. Het is het centrum van spirituele verlichting en bewustzijn. De Sanskriet benaming van deze chakra is Sahasrara, wat duizendvoudig betekend. 

Iedere chakra heeft invloed op verschillende emoties en lichaamsfuncties. De kruinchakra staat in rechtstreekse verbinding met de schedel, de hersenen, de pijnappelklier, de hersenschors en de ogen. Wanneer de energie van de kruinchakra vrij kan stromen merk je dit door gevoelens van begrip en innerlijke vrede en rust. Je bent onbevooroordeeld en staat in contact met je hogere zelf. Ook heb je een sterk gevoel van eigenwaarde. Wanneer deze chakra in balans is voel je de verbinding met alles om je heen en ben je je bewust van je eigen spiritualiteit. Je voelt je één met de kosmos en bent volledig in evenwicht. Deze chakra is je innerlijke kracht en geeft je levensvreugde.

Een chakra kan snel uit balans raken wanneer de energie wordt geblokkeerd. Een blokkade van de kruinchakra wordt vooral veroorzaakt door stress. Het is ook mogelijk dat de chakra's niet of niet volledig zijn geopend. Dit alles kan leiden tot psychische en ook lichamelijke klachten.

Wanneer de energie van de kruinchakra wordt geblokkeerd kan zich dit uiten in onrealistische angst, een gebrek aan levensvreugde of het geen doelen voor ogen hebben. Ook kun je last krijgen van concentratiestoornissen en stress om materiele zaken. Sommige mensen verliezen hun gevoel van identiteit en durven geen eigen beslissingen te maken. Anderen vluchten liever voor de realiteit en voelen zich vaak verward en depressief. Gevoelens van afzondering, minderwaardigheid en wantrouwen zijn eveneens veel voorkomend. Wanneer de kruinchakra niet volledig in balans is kan ook het immuunsysteem worden aangetast, waardoor chronische ziektes kunnen ontstaan. Ook verlamming, zenuwpijn, migraine en slaapritmestoornissen kunnen een resultaat zijn van een slecht werkende kruinchakra.

Omdat ons lichamelijk en geestelijk welzijn sterk wordt beïnvloed door ons chakra's is het van belang dat alle chakra's in evenwicht zijn. Er zijn meerdere manieren om de kruinchakra te zuiveren en te openen. Het openen van deze chakra zorgt er tevens voor dat blokkades van andere chakra's makkelijker kunnen worden opgeheven.

Meditatie wordt het meest gebruikt om de chakra's te reinigen en te openen. Tijdens het mediteren kun je een witte of licht paarse lotusbloem visualiseren op de plek van de kruin. Stel je dan voor dat je licht paarse energie inademt naar de plek van je chakra, waardoor deze zich steeds meer zal uitbreiden en balanceren. Alle negatieve energie wordt daarbij gezuiverd. Naast het mediteren kun je violetkleurige kaarsen aansteken om de energie te bevorderen.

Vasten is een goede manier om de kruinchakra in balans te brengen. Het helpt om het lichaam te reinigen en te herstellen, evenals de kruinchakra. Je kunt daarbij veel water drinken, verschillende sappen en kruidenthee. Ook het dragen van licht paarse kleding kan goed helpen om de zevende chakra verder te openen.

Daarnaast zijn er bepaalde edelstenen zoals Amethyst, Bergkristal, Sneeuwkwarts, Maansteen, Diamant, Tanzaniet, witte Agaat en witte Calciet die een optimale werking van de kruinchakra stimuleren. Deze stenen kun je bij je dragen of ergens in huis plaatsen.

Het is tevens mogelijk een professionele healer te vragen voor een chakra-reading in combinatie met een chakra-healing. Zij kunnen precies achterhalen waar blokkades zich voordoen en wat de reden hiervan is. Daarbij kunnen ze door middel van hun speciale vermogens je chakra's openen en zuiveren. Ook kan een healing in sommige gevallen directe verlichting geven bij pijn.

De zevende chakra voedt onze ziel met nieuwe energie. Via een optimaal functionerende kruinchakra doen we inspiratie op en verkrijgen we inzichten. Deze chakra helpt om ons doel of onze richting te vinden in het leven met het besef dat we groter zijn dan onze obstakels. Wanneer de zevende chakra in balans is creëert dit een harmonieuze relatie met alle andere chakra's.

Gratis Chatten met een Ervaren Chakra Healer

Via deze website kun je gratis chatten met ervaren chakra healers. Wanneer je bijvoorbeeld meer zou willen weten over de chakra's of wanneer je graag een chakra reading en/of chakra healing zou willen ontvangen kun je hiervoor gratis contact opnemen met onze professionele healers van over de hele wereld. Let op, deze gratis healers zijn Engelstalig.

Gratis chatten met een chakra healer

Goedkoop Chatten met Nederlandse Healers

Kom je liever direct in contact met ervaren Energetische healers uit Nederland? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt hier al zeer goedkoop een healing op afstand ontvangen. Maak een gratis account aan en kom direct in contact.