Geboortehoroscoop Maagd

Geboortehoroscoop Sterrenbeeld Maagd

Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld Maagd

De Maagd is één van de twaalf sterrenbeelden uit de Westerse Astrologie en valt onder het element aarde. Personen geboren tussen 23 augustus t/m 22 september krijgen het sterrenbeeld Maagd toegewezen. Mercurius is de heerser van dit zonneteken. De stenen die het beste passen bij dit sterrenbeeld zijn Pyriet, Kornalijn, Jaspis en Amethist. De Maagd is bescheiden, nauwkeurig en analytisch. Het zijn vaak nette en geordende mensen. De meeste personen geboren onder het sterrenbeeld Maagd zijn verlegen en een beetje gereserveerd. Een Maagd leeft als het ware in zijn eigen wereld. Ze hebben een bijzondere kijk op het leven en handelen van binnenuit. Gezondheid en hygiëne is zeer belangrijk voor ze. Daarom letten ze voldoende op hun voeding en luisteren ze naar hun lichaam. Daarbij kunnen ze zich vaak zorgen maken over hun eigen gezondheid en die van anderen. Dit kan zeker positief zijn echter sommige Maagden kunnen hierin doordraven.

Ze zijn behulpzaam, oplettend en betrouwbaar. Ze zijn goed in het oplossen van problemen met behulp van hun analytisch denkvermogen. Tevens beschikken alle Maagden over een bepaalde charme. Ze hebben oog voor detail en houden vooral van routine en structuur. Een Maagd beschikt ook over een zeer goed geheugen waardoor hij in staat is veel informatie op te nemen. Hij heeft een sterke wil al laat hij zich snel overhalen wanneer hij een stukje bewijs heeft gezien. Het zijn vaak koppige persoonlijkheden maar zeker niet arrogant. Een Maagd vindt het prettig wanneer hij anderen kan helpen. Hun omgeving zal hun beschrijven als behulpzame en zorgzame types die hard werken en hun zaken op orde hebben.

De jonge Maagd heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen. Daarnaast hebben ze een goed concentratievermogen en pikken ze snel alles op. Ze zijn uiterst precies en nieuwsgierig, altijd bereid om meer te leren. Wanneer ze ergens geen zin in hebben zullen ze dit ook zeker niet doen. Hun wil is sterk en ze vinden dat hun manier de beste manier is. Een Maagd-kind is goed in toneelspelen en imiteren. Ze zijn daarom vaak op het toneel te vinden of zelfs achter de schermen.

De volwassen Maagd houdt niet van slordige mensen en viezigheid. Door hun gesloten aard kunnen ze snel kil en harteloos overkomen. Soms lijkt het alsof ze emotioneel afstand nemen van anderen. Dit komt vooral omdat ze hun gevoelens onderdrukken zodat ze niet in de weg staan van hun rationele denken. Ze bekijken de wereld op een logische manier en houden daarbij geen rekening met emoties of gevoelens. In de liefde is de Maagd oprecht en betrouwbaar. Het zijn onafhankelijke en sterke persoonlijkheden die in staat zijn hun zaakjes zelf te regelen. Wel hebben ze vaker de neiging om in het verleden te blijven hangen. Soms maken ze zich te veel zorgen om dingen waar ze geen controle over hebben. Wel zijn Maagden down-to-earth. Ze staan namelijk met beide benen op de grond en laten zich vooral niets wijsmaken. De meeste van hun zijn terughoudend en kijken eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom, ook omdat ze liever op de achtergrond blijven. Ze houden er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Maagden zijn toegewijde ouders die hun kinderen altijd op de eerste plaats hebben staan. Deze ambitieuze personen streven naar stabiliteit en zekerheid. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om meer uit het leven te halen. Daarbij kunnen ze erg perfectionistisch zijn. Kritiek op anderen houden ze ook niet snel voor zich. Omdat ze zich bewust zijn van hun mogelijkheden en weten waar ze toe in staat zijn kunnen Maagden niet altijd even goed tegen kritiek van anderen. Kleuren die de Maagd complimenteren zijn grijs, blauw, donkerpaars en rood. Ze kunnen goed overweg met personen die geboren zijn onder de sterrenbeelden Stier, Kreeft, Steenbok en Schorpioen. Hun nuchtere kijk op het leven helpt ze om realistisch te blijven. Het zijn zorgzame en liefdevolle personen, vaak bang om gekwetst te worden. Daarom zullen ze zich niet snel blootgeven en blijven ze op afstand. Wanneer de Maagd eenmaal vrij is om zichzelf te zijn zal hij zich volledig overgeven aan de liefde. Je zal dan merken dat schijn kan bedriegen en dat ze wel zeker in staat zijn om hun liefde te bewijzen. Hun doorgaans vrolijke en meegaande persoonlijkheid zorgt voor harmonie en plezier binnen vriendschappen en relaties.

Meer weten over het sterrenbeeld Maagd?

Wil je meer weten over het sterrenbeeld Maagd? Of wil je graag je persoonlijke horoscoop laten berekenen? Dan kun je via onze medium chat direct in contact komen met een ervaren online astroloog. Je kunt hier al voor €10 een compleet consult ontvangen.