Geboortehoroscoop Leeuw

Geboortehoroscoop Sterrenbeeld Leeuw

Sterrenbeeld Leeuw
Sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw is één van de twaalf sterrenbeelden uit de Westerse Astrologie en valt onder het element vuur. Personen geboren tussen 22 juli en 22 augustus krijgen het sterrenbeeld Leeuw toegewezen. De zon is de heerser van dit zonneteken. De stenen die het beste passen bij dit sterrenbeeld zijn gele Tijgeroog, Topaas, Robijn en Barnsteen. De Leeuw is het meest spontane, dominante en creatieve teken van de dierenriem. De natuur noemt de Leeuw de koning van het dierenrijk en dat is niet zonder reden. Het zijn geboren leiders met een grote persoonlijkheid en een krachtige uitstraling. Leeuwen zijn eerlijke en open mensen, mede omdat ze graag door anderen gerespecteerd willen worden. Ze zullen daarom niet snel liegen of een ander kwetsen. Soms kunnen ze ook iets te goed van vertrouwen zijn.

Met de zon als heerser beschikt de Leeuw over een gezonde dosis zelfvertrouwen, vitaliteit en wilskracht. Toch zijn ze vaak bang om door anderen te worden uitgelachen of belachelijk te worden gemaakt. De meeste mensen voelen zich al snel aangetrokken tot de charmes en humor van de Leeuw. Het zijn namelijk gulle en aardige personen met een warme ziel. Wel zeer gevoelig maar dit kunnen ze goed verbergen. Wanneer Leeuwen vertrouwen in hun eigen hebben zijn het positieve, 'het glas is halfvol' personen met een zonnig karakter. Loyaliteit en eerlijkheid zijn zeer belangrijk voor de Leeuw. Ze kunnen absoluut niet tegen onrecht. Wanneer een Leeuw op een onrechtvaardige manier wordt behandeld zal hij/zij dit niet snel vergeten. Toch zijn Leeuwen zeer vergevingsgezind. Ze zijn trouw en liefdevol en verwachten dit ook van hun partner. Ze hebben soms de neiging teveel voor anderen klaar te staan waardoor ze kunnen vergeten dat het soms slimmer is voor hunzelf te kiezen. Ze vinden het heerlijk om andere gelukkig te maken en te plezieren.

Een jonge Leeuw wil al snel de baas spelen over zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Op latere leeftijd wordt dat vaak minder. Zo hebben de meeste Leeuwen uitermate veel behoefte aan veiligheid, aandacht en liefde. Wanneer ze dit niet krijgen kunnen ze erg eenzaam worden. De jongere jaren van de Leeuw hebben een grote invloed op de rest van hun leven.

Volwassen Leeuwen hebben veel waardering nodig. Op liefdesgebied zijn ze erg gevoelig voor vleierij en daardoor zijn ze een gemakkelijke prooi voor versierders. Echter door de jaren heen en de nodige tegenslagen zullen ze steeds wijzer worden. Binnen de relatie zijn ze oprecht, zorgzaam en gul, ze kunnen hun partner letterlijk overspoelen met liefde. Daarnaast zijn het harde werkers en zijn ze in staat om andere te motiveren. Een gebrek aan voldoening heeft een negatief effect op de persoonlijkheid van een Leeuw. Kleuren die de Leeuw complimenteren zijn geel, goud, oranje en oker. Ze kunnen goed overweg met personen die geboren zijn onder de sterrenbeelden Tweelingen,  Ram, Weegschaal en Boogschutter.

Leeuwen staan er ook om bekend dat ze een tikkeltje ijdel kunnen zijn maar ook dramatisch en eigenwijs. Ze kunnen letterlijk overal een drama van maken. De meeste Leeuwen hebben last van faalangst waardoor ze hun talenten en mogelijkheden niet altijd optimaal benutten. Door hun arrogantie en hoge eisen kunnen ze hun eigen grootste vijand zijn. Hier kunnen ze meestal zelf wel om lachen omdat ze zich bewust zijn van hun soms onrealistische verwachtingen. Valkuilen voor de Leeuw zijn tevens hun trots en liefde voor pracht en praal. Ze leven graag een luxe leventje waarbij ze omringd worden door mooie materiele zaken. Ze raken gauw gekwetst door gemene of gevatte opmerkingen. Diep van binnen is een Leeuw toch niet altijd even zeker van zichzelf.

Leeuwen hebben een creatieve manier van denken die hun helpt tot verschillende oplossingen te komen voor problemen. Ze streven naar succes en aanzien. Ondanks hun wispelturig karakter zullen ze niet snel impulsieve beslissingen maken. De positieve kanten van de Leeuw balanceren hun minder leuke trekjes. Daarbij zijn ze meestal wijs en intelligent genoeg om te zien dat hun negatieve eigenschappen hun niet zullen helpen. Leeuwen kunnen goed brullen maar ze hebben een speels en goedaardig karakter met een groot hart. Mede daarom zijn ze erg geliefd bij hun medemens. Wanneer de Leeuw zijn wilde manen kwijt is en zijn streken is verleert komt zijn zachtmoedige en goedhartige karakter volledig tot zijn recht.

Meer weten over het sterrenbeeld Leeuw?

Wil je meer weten over het sterrenbeeld Leeuw? Of wil je je persoonlijke horoscoop laten berekenen? Dan kun je via onze medium chat direct contact opnemen met een ervaren online astroloog! Wij zijn de goedkoopste chat van Nederland!