Geboortehoroscoop Steenbok

Geboortehoroscoop Sterrenbeeld Steenbok

Sterrenbeeld Steenbok
Sterrenbeeld Steenbok

De steenbok is één van de twaalf sterrenbeelden uit de Westerse Astrologie en valt onder het element aarde. Personen geboren tussen 23 december t/m 19 januari krijgen het sterrenbeeld Steenbok toegewezen. Saturnus is de heerser van dit zonneteken. De stenen die het beste passen bij dit sterrenbeeld zijn Onyx, Saffier, zwarte Diamant en zwarte parels. Een Steenbok staan meestal met beide benen op de grond en ze zijn vooral praktisch ingesteld. Ze zeggen waar het op staat of dit nu positief of negatief is, een Steenbok heeft niet veel geheimen maar is recht door zee. Wanneer het op emoties aankomt kan de Steenbok zich niet altijd even goed uiten. Ze laten echter niet makkelijk over zich heen lopen en doorzien elke situatie. Daarbij zijn ze rechtvaardig en volhardend.

De Steenbok heeft veel sterke kanten. Ze hebben een heel goed oog voor detail en een talent voor organiseren. Steenbokken zijn ambitieuze mensen en zoeken altijd een doel om naar te streven. Het zijn logische denkers, intelligent en gevat. Ze hebben veel mensenkennis en kunnen zich goed inleven. Liegen tegen een Steenbok is een van de manieren om hun vertrouwen kwijt te raken en nooit meer terug te krijgen. Bovendien heeft het geen enkele zin omdat ze hier een soort van zesde zintuig voor hebben. Daarnaast zijn ze loyaal, geduldig en soms een beetje bazig of koppig. Maar Steenbokken zijn vooral verantwoordelijk en verstandig. Je zult ze niet snel over de schreef zien gaan of het verkeerde pad zien bewandelen.

Jonge Steenbokken zijn vaak geneigd te snel veel verantwoordelijkheid op zich te nemen. Het is belangrijk dat ze zich kind kunnen voelen en dat ze structuur krijgen toegewezen. Ze hebben veel behoefte aan begeleiding en geborgenheid.

Naarmate de Steenbok ouder wordt groeien ze op om rustige en geduldige personen te worden. Het zijn niet bepaald uitbundige types maar wanneer ze zich in hun element voelen zullen ze zich met veel passie en creativiteit uiten. Ze houden van familiefeestjes, gezellige uitstapjes en lekker eten. Kortom, alles waarbij ze omringd zijn door goede vrienden en familie. Het gezin komt altijd op de eerste plaats. Ze hebben een geweldig gevoel voor humor maar kunnen wel eens sarcastisch uit de hoek komen.

Steenbokken zijn een van de meeste betrouwbare sterrenbeelden van de dierenriem. Ze houden van serieuze relaties. Ze zullen zich niet snel binden uit angst om gekwetst te worden. Wanneer ze een liefdesrelatie aangaan is dit voor het leven en geven ze hun volle 100%. Toch zullen zij niet gemakkelijk hun gevoelens tonen maar dat betekend niet dat ze die niet hetzelfde als anderen ervaren. Wanneer ze dit wel doen weet je dat je veel voor hun betekend en kun je ze vertrouwen op hun woord. Een Steenbok kan prima alleen zijn, ze hebben geen behoefte aan veel mensen om hun heen of een grote groep vrienden. Steenbokken hebben vaak enkele hele goede vrienden. Omdat de Steenbok erg goed is in luisteren en zich weten te verplaatsen in anderen worden zij vaak benaderd door personen in hun omgeving. Ze kunnen diepe gesprekken voeren en logische oplossingen voor problemen bedenken omdat ze realistisch blijven en rationeel zijn.

Een minder goede eigenschap van de Steenbok is dat ze erg wantrouwend kunnen zijn. Het kan een tijd duren tot je het vertrouwen van een Steenbok hebt gewonnen maar wanneer hij/zij je eenmaal toelaat heb je een vriend voor het leven. Ook bekend van Steenbokken is dat ze soms behoorlijk egoïstisch en kritisch kunnen zijn. Dit is nooit persoonlijk bedoeld maar komt vooral voort uit onzekerheid. Wanneer de Steenbok eenmaal een vriendschap heeft gesloten heeft hij/zij alles voor de ander over.

Ook zal een Steenbok niet snel risico nemen op financieel gebied, ze zijn namelijk erg gesteld op zekerheid. Steenbokken staan erom bekend dat ze zichzelf niet altijd waardig voelen. Het is voor hun van belang om te leren van houden van zichzelf. Dit stukje liefde zal hun helpen deuren te openen en zoveel mogelijk uit het leven te halen. Een Steenbok kan goed overweg met mensen die geboren zijn onder de sterrenbeelden Maagd, Stier, Vissen en Kreeft. Kleuren die de Steenbok complimenteren zijn donkergroen, donkerbruin, zwart en grijs. Wanneer je een Steenbok ontmoet zal je meteen merken dat je te maken hebt met een bijzonder iemand. Het respect van een Steenbok is goud waard en zij zullen je niet snel laten vallen. Het zijn sympathieke en behulpzame personen die voor iedereen klaar staan.

Meer weten over het sterrenbeeld Steenbok?

Wil je meer weten of het sterrenbeeld Steenbok? Of wil je je persoonlijke horoscoop laten berekenen? Dan kun je via onze live medium chat direct contact opnemen met een ervaren online astroloog. Je kunt hier voor €10 een compleet consult ontvangen.