Volle Maan

Volle Maan

De maan is mysterieus, bijzonder en symboliseert onze emoties. Ze is een baken in de nacht en ze brengt licht in de duisternis. De energie van een volle maan is zeer krachtig en intens.

Ongeveer 24 uur voor en 24 uur nadat de maan volledig zichtbaar is voor ons is haar energie het krachtigst. De maan is natuurlijk altijd aanwezig maar het uiterlijk wordt beïnvloed door de stand van de aarde en de zon. Hierdoor is de maan voor ons halfvol, vol of bijna volledig onzichtbaar.

Zoals we weten draait de aarde om de zon en de maan om de aarde. Wanneer de aarde eenmaal rond de zon heeft gedraaid, heeft de maan dertien keer om de aarde gedraaid. Deze cyclus duurt ongeveer 28 dagen. Een keer per vier weken is het dan volle maan.

Het is daarnaast algemeen bekend dat de maan verantwoordelijk is voor de getijden eb en vloed. Omdat ons lichaam voor 70% uit water bestaat is het niet onwaarschijnlijk dat de krachten van de maan veel invloed hebben op de mens.

Er zijn mensen die deze krachtige energie bewust meemaken. De fase van een volle maan heeft namelijk invloed op onze emoties en slaappatroon. Wanneer je de energie van de volle maan op de juiste manier benut kun je daar absoluut veel voordeel uit halen.

De maan is verbonden met ons onderbewuste en versterkt iedere emotie. De volle maan kan het beste in onszelf naar boven halen maar ook het tegenovergestelde. Iedereen heeft wel eens negatieve gedachten maar tijdens een volle maan is het beter om deze zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik daarom je gedachten om positieve situaties aan te trekken.

Door verschillende culturen worden eeuwenoude rituelen uitgevoerd onder het licht van de volle maan. De energie van de volle maan zou zo krachtig zijn dat magie wordt versterkt en kruiden beter zouden werken. Voor sommigen is de volle maan een tijd van feest vieren en muziek. In de astrologie heeft de stand van de maan een belangrijke betekenis. Astrologen kunnen voorspellingen maken op basis van een volle of nieuwe maan.

In de kaarten van de Tarot wordt de maan vaak afgebeeld en symboliseert zij onze emoties, verborgen zaken en diepste verlangens.

Er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar de volle maan en haar effect op de aarde. We weten dat de maan invloed heeft op het water, planten en de mens. Tot hoever en hoe precies zal in de toekomst verder duidelijk kunnen worden. We weten namelijk nog lang niet alles van de bijzondere eigenschappen van de maan.

De maan gaat door verschillende fasen. Elke cultuur kent zijn eigen maanfasen maar de meest bekende en gebruikte fasen zijn de Nieuwe maan, Wassende maan, Volle maan, Afnemende maan en Donkere maan.

Wanneer de maan zijn cyclus heeft voltooid beginnen we met een nieuwe maan. Dit symboliseert tevens een nieuw begin in ons leven. Het is een transformatie van oud naar nieuw. Vrij snel hierna zien we de wassende maan. Deze fase staat voor nieuwe energie en herstel. Het geeft ons moed en kracht om nieuwe dingen te ondernemen en kansen te creëren. Daarna zien wij op aarde een volle maan. In deze fase heeft de maan haar toppunt bereikt en is zij bijzonder krachtig. Bij een afnemende maan kunnen we zien dat de rust lijkt weder te keren. Alles lijkt iets trager te gaan en de krachten van de natuur nemen af. Met een donkere maan bedoelen we de laatste drie dagen vóór een nieuwe maan. Dit is de periode waarin we alles kunnen nabeschouwen en afstand nemen van wat niet langer goed voor ons is.

Tijdens een volle maan zijn er veel mensen die meditatie gebruiken om hun gedachten en gevoelens op een positieve manier te versterken. Zoals eerder gezegd zou de volle maan ook invloed hebben op onze nachtrust. Sommige mensen lukt het niet om in een diepe slaap terecht te komen wanneer de maan haar invloed volledig uitoefent. Of ze slapen minder lang dan gewoonlijk. Andere mensen slapen juist beter. Je zou dit zelf in de gaten kunnen houden wanneer je nieuwsgierig bent naar of jouw slaapritme ook wordt beïnvloed door de volle maan.

Wanneer de maan in volle glorie aan de hemel verschijnt doen we er goed aan liefdevolle energie te sturen naar familie en vrienden. Alles dat we geven krijgen we namelijk terug. De volle maan maakt het mogelijk deze liefdevolle energie te versterken en positieve situaties aan te trekken. Het is een tijd van vreugde en dankbaarheid voor alles dat op ons pad komt. Door middel van dankbaar zijn openen we deuren naar nog meer om dankbaar voor te zijn.