Reiki

De kracht van Reiki 22-05-2016

Reiki: gratis levensenergie

Reiki 22-05-2016
Reiki 22-05-2016

Iedereen ervaart wel eens eens het gevoel helemaal leeg te zijn. Je bent net opgestaan en ondanks dat je voor je gevoel goed hebt geslapen heb je toch het idee futloos te zijn. Zeker als je bezig bent om je spiritueel te ontwikkelen kan dat de nodige vraagtekens oproepen. Juist doordat je, als je tracht jezelf in balans te brengen, al veel doet voor anderen is het belangrijk om je eigen energetische grenzen in de gaten te houden. Zeker als je net de eerste stappen op het spirituele pad van zelfontwikkeling hebt gezet is het handig om te weten wat je kan doen om je energieniveau in de gaten te houden.

Uiteraard zijn er veel manieren om je energieniveau te herstellen, bijvoorbeeld door meditatieoefeningen, chakra-healings maar juist ook Reiki is goed toepasbaar. Daarnaast is Reiki ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Bij jezelf, maar ook bij een ander.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord, dat letterlijk 'universele levensenergie' betekent. Het is een onuitputtelijke en grenzeloze energie, een kracht die in alles wat leeft aanwezig is. Reiki is de naam voor een methode om door middel van handoplegging die energie door te geven. Dat betekent niet dat iemand die een behandeling geeft daar moe van wordt, integendeel: door het behandelen van een ander geef je tegelijkertijd jezelf ook extra energie. Reiki is voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan er gebruik van maken.

Wat doet Reiki?

Reiki verlicht pijn, vermindert stress, geeft rust en ontspanning. Het bevordert het losmaken van emoties, waardoor er meer evenwicht en harmonie in jezelf ontstaat. Het versterkt bovendien je intuïtie en is een weg naar bewustwording van jezelf en ontplooiing van je persoonlijkheid en je creatieve vermogens. Reiki, als natuurlijke geneeswijze, is ontdekt rond 1900 door de Japanse monnik dr. Mikao Usui. Voor de verspreiding van het Usui-systeem is vooral mevrouw Hawaya Takata verantwoordelijk. Tot 1938 was zij de enige die de hoogste Reikigraad kon doorgeven aan andere mensen. Zij introduceerde deze vorm van genezen in de westerse wereld door andere mensen tot master in te wijden.

Kun je Reiki leren?

Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je kunt het leren bij een Reiki-master of Reiki-leraar die je inwijdt in Reiki en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven

Wat is een inwijding ?

De inwijding is een ceremonie die uitgevoerd wordt door de Reiki-leraar om je een Reiki-kanaal te maken. Tijdens deze ceremonie worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is meestal onderdeel van een cursus.

De 4 niveaus van Reiki

Reiki kent 4 niveaus die verschillen in kracht en aard van de inwerking op het lichaam of de geest.

  • Reiki 1

Hiermee kun je jezelf en anderen Reiki-energie geven op het lichamelijke vlak door middel van handoplegging. Zodra je na de inwijding je handen op jezelf of iemand anders legt begint de de Energie te stromen

  • Reiki 2

Je kunt iemand op afstand behandelen. Ook kun je het geestelijk niveau helpen zichzelf te genezen. Om op afstand iemand te kunnen behandelen moet je een drietal symbolen gebruiken, evenals voor het activeren van het geestelijke niveau. De 3 symbolen krijg je tijdens de inwijding in Reiki 2.

  • Reiki 3A

De hoeveelheid energie die je kunt doorgeven is nog groter dan bij Reiki 2

  • Reiki 3B

De hoeveelheid energie die je kunt doorgeven is weer groter en je kunt nu ook anderen inwijden in de 4 Reiki-niveaus. Je krijgt tijdens de inwijding toegang tot het "Master-symbool". Je bent dan Reiki-master!

Reiki voor jou

Reiki zal je niet brengen wat jij wilt, maar wat er voor jou op dat moment het beste is. Het opent een pad en biedt je nieuwe mogelijkheden, maar je hebt nog altijd de vrije wil. Je intuïtie wordt sterker en je kunt beter keuzes maken. Omdat je werkt als kanaal waar de energie doorheen stroomt, is er geen gevaar dat jij je eigen energie doorgeeft aan anderen, maar je wordt steeds zelf doorspoeld met deze universele levensenergie.