Rouwverwerking

11-01-2017

Wanneer iemand die je dierbaar is overlijd, of dat nu een mens of dier is, dan staat je wereld even stil. Je komt in een rouwproces terecht. Hoe een rouwproces precies verloopt verschilt per persoon. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, en er is geen goed of slecht in de manier van rouwen. Ook de tijd die iemand nodig heeft om te rouwen en een verlies te verwerken verschilt, en ook hierin is er geen goed of slecht.

Gun jezelf de tijd om te rouwen...

Het rouwproces omvat vele gedachten en gevoelens. Het werkelijke besef van het verlies en de momenten dat je hierbij stil staat, het ontzettend missen van de overleden dierbare in alles wat je doet of meemaakt, verwerking van het verlies, momenten van afleiding, en vervolgens het besef dat het leven doorgaat zonder de overleden dierbare. Negatieve gevoelens van (intens) verdriet, eenzaamheid, boosheid, spijt, lusteloosheid en depressie zijn slechts een aantal van de vele emoties en gevoelens die je tijdens een rouwproces kunt ondervinden. Het ervaren van positieve gevoelens zoals bijvoorbeeld liefde of opluchting is ook volkomen normaal.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat iemand tijd nodig heeft om het verlies van een dierbare te verwerken. Vaak ligt het ook aan wie de persoon voor jou was, en hoe deze persoon overleden is of je dit een plekje kunt geven of niet. Beseffen dat het leven doorgaat is een ding, maar hierin ook daadwerkelijk de draad weer kunnen oppakken is niet altijd voor iedereen even makkelijk.

Praat er met iemand over

Wanneer je heel lang in een rouwproces blijft hangen kun je jezelf wel eens tekort gaan doen. Je leven draait alleen nog maar om het verlies van de overleden dierbare en je raakt je eigen ''ik'' kwijt. Je hebt het gevoel de controle over je leven totaal kwijt te zijn en je hebt nergens meer zin in. Niks lijkt meer leuk en je bent eigenlijk de zin in het leven totaal kwijt. Wanneer je dit soort gevoelens lange tijd blijft ervaren dan kan het waardevol zijn om eens met iemand hierover te praten. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen, zodat je niet de totale grip op je eigen leven verliest.

Contact met een Medium

Wanneer je wilt praten over een verlies, of over je rouwproces dan kun je eens overwegen om een Medium te contacteren. Een Medium kan je helpen met het verwerken van je verlies en ervoor zorgen dat jij de zin in het leven weer terug vind. Een Medium kan helpen om je emoties en gevoelens goed naar boven te laten komen en hij of zij kan veel steun bieden. Ze kunnen je goed advies geven over hoe nu verder te gaan en kunnen je zelfs meer vertellen over het leven na de dood. Zo word het voor ons ''onbereikbare'' een beetje meer bereikbaar. Het is zelfs mogelijk om via een Medium contact te maken met (de) overleden dierbare(n). Onbeantwoorde vragen waar je van dacht dat ze altijd onbeantwoord zouden blijven kunnen alsnog opgehelderd worden via een Medium.

Vaak zie je dat mensen grote opluchting ervaren na een reading of consult van een Medium, en dat zij eventuele schuldgevoelens (eindelijk) los kunnen laten. Na het loslaten van deze schuldgevoelens vinden zij weer een stukje van zichzelf terug, en krijgen ze nieuwe levensenergie om de draad weer op te pakken.

Wil je graag in contact komen met een Medium? Hier kun je gratis chatten met diverse online Mediums. Kies een Medium waar jij je goed bij voelt en ga het gesprek eens aan. Chatten met deze Mediums is 100% gratis.

Gratis Chatten met Mediums