Het derde oog - Manieren om je derde oog te openen

21-03-2017
Derde oog openen
Derde oog openen

Wanneer je je bezig houdt met spiritualiteit dan heb je vast weleens gehoord van "het derde oog''. Maar wat wordt er dan precies bedoeld met het derde oog en wat kun je ermee?

Het 'derde oog' staat in directe verbinding met je zesde chakra. Het staat voor intuitie, visualisatie, inzichten en helderziende vermogens. Je derde oog is zeer krachtig en kan worden gezien als een zesde zintuig.

Het maakt het mogelijk om dingen waar te nemen die we niet kunnen waarnemen met onze 'normale' vijf zintuigen. Ons derde oog voorziet ons van informatie en non verbale communicatie door middel van voorgevoelens of visioenen.

Het bevindt zich in het midden van je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen en wordt geassocieerd met de kleuren indigo en violet. Het is een bron van wijsheid, kennis en inspiratie. Al vele eeuwen zijn verschillende culturen zich bewust van de kracht van het derde oog en steeds meer mensen interesseren zich voor het onderwerp. Wereldwijd heeft het hierdoor verschillende benamingen gekregen zoals Anja, Kundalini, lotusbloem, innerlijke oog of Shiva's oog. Het weet wat we niet weten en ziet wat we niet zien.

Het openen van je derde oog kan je concentratie verbeteren en je in contact brengen met je hogere zelf. Hierdoor kun je antwoorden krijgen op vragen en meer inzicht geven over je persoonlijke missie op aarde.  

Het derde oog helpt ons om helder na te denken en dingen vanuit een ander perspectief te zien. Iedereen kan gebruik maken van zijn of haar derde oog. Echter, bij veel mensen is het derde oog gesloten of geblokkeerd omdat deze niet bewust wordt gebruikt vanaf onze geboorte en omdat door verschillende gebeurtenissen in ons leven onze chakra's uit balans kunnen raken.

Wanneer onze zesde chakra niet in balans is kunnen we dit op verschillende manieren merken. Zo kun je last krijgen van depressies, slaapproblemen, duizeligheid en angsten. Zelfs concentratieproblemen en een gevoel van lusteloosheid kunnen optreden.

Maar je derde oog kan ook te ver open staan en daar kun je last van krijgen als je niet goed gegrond bent. Je kunt je dan heel zweverig gaan voelen en ook het gevoel van de werkelijkheid verliezen. Mensen kunnen er psychische problemen door krijgen en zelfs last krijgen van hallucinaties en psychoses.

Wanneer we onze chakra reinigen en ervoor zorgen dat de energie weer vrij door de chakra kan stromen, kunnen we ons derde oog verder ontwikkelen en zullen we ons over het algemeen een stuk beter voelen. Het is dan wel van belang dat je andere chakra's ook in balans zijn en dan met name je eerste chakra, de basis chakra. Wanneer deze chakra in balans is dan zul je je goed geaard voelen en kun je omgaan met de hogere vibraties die het openen van je derde oog met zich meebrengt.

Wanneer je zesde chakra in balans is en je derde oog volledig is geopend wordt je intuitie versterkt en beschik je over een gezonde dosis fantasie, je geheugen werkt beter en je kunt je je dromen goed herinneren. Daarnaast zul je merken dat je bepaalde situaties kunt voorzien of een beter idee hebt van wat er staat te gebeuren. Je gevoel over bepaalde personen en gebeurtenissen zullen duidelijker zijn en je kunt beter omgaan met je emoties. Tevens zul je merken dat je creatiever bent en minder last hebt van stress, waardoor je je lichamelijk beter gaat voelen. In je dagelijks leven zul je al veel gebruik maken van je derde oog. Wellicht voel je de energie van een persoon wanneer je nog niet zeker bent dat hij/zij in de kamer is of krijg je wel eens een sterk voorgevoel wanneer er iets staat te gebeuren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die je kunt versterken door het openen van je derde oog. Het derde oog staat tevens in contact met de spirituele wereld. Voor sommige mensen is het mogelijk om speciale gaves te ontwikkelen wanneer zij hun derde oog openen. Contact met overledenen of het verkrijgen van specifieke informatie via visioenen zijn voorbeelden van deze speciale gaves. Mediums en helderzienden zijn mensen die hun derde oog sterk hebben ontwikkeld. Zij kunnen ons daarom ook bijstaan en helpen in het proces om je eigen derde oog te ontwikkelen.

Het openen van je derde oog kan je concentratie verbeteren en je in contact brengen met je hogere zelf. Hierdoor kun je antwoorden krijgen op vragen en meer inzicht geven over je persoonlijke missie op aarde.

Manieren om je derde oog te ontwikkelen

Meditatie is een van de effectiefste methodes om je derde oog te openen. Door je te ontspannen en te focussen op de plek waar je derde oog zich bevindt geef je het de kans zich te ontwikkelen en te ontwaken. Je kunt ook de kleur paars of blauw/paars visualiseren terwijl je dit doet. Er zijn online verschillende filmpjes en meditaties te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Wat belangrijk is is dat je vibratie wordt verhoogd tijdens dit proces. Je ademhaling speelt een belangrijke rol tijdens de meditatie. Een goede oening is om te visualiseren dat je inademt via je derde oog en alle negatieve energie vervolgens uitademt door je mond. Dit zal je chakra reinigen en je derde oog de kans geven om zich te openen. Tijdens het mediteren kun je je rug het beste volledig recht houden, dit helpt om je energie vrij te laten stromen. Wanneer je snel resultaat wil boeken is het noodzakelijk dat je consequent bent. Het advies is daarom ook om iedere dag kort de tijd te nemen om je te richten op je zesde chakra. Maar even belangrijk is dat je dezelfde aandacht schenkt aan je andere chakra's zodat je geen last gaat krijgen van de hogere vibraties.

Er zijn ook bepaalde edelstenen of kristallen die het openen van je derde oog bevorderen. Albiet, amethyst, ametrien of ajoite zijn een aantal voorbeelden. Deze stenen kun je bij je dragen of verspreiden in je huis.

Daarnaast kan het eten van veel verschillende soorten fruit en groente helpen bij het reinigen van je zesde chakra. Ook het drinken van voldoende water speelt een belangrijke rol in het zuiveren en in balans houden van je chakra's.

Een andere manier om je derde oog te stimuleren is door middel van bepaalde geuren zoals kalmoes, lavendel, rozemarijn, scharlei en kamille. Je kunt wierook branden met deze geuren of een kaarsje aansteken. Het is tevens goed te combineren met meditatie omdat deze geuren ook een rustgevend effect creëren.

Wanneer je niet meteen resultaat boekt betekend dit niet dat je moet opgeven of dat je iets verkeerd doet. Het openen en versterken van het derde oog is een proces dat enige tijd nodig heeft. Wanneer je derde oog als het ware begint te openen kun je dit op meerdere, subtiele manieren merken.

De eerste tekenen van het ontwaken van je derde oog zijn vooral het voelen van een druk in het midden van je voorhoofd en soms lichte hoofdpijn. Daarnaast kan het zo zijn dat je iets gevoeliger wordt voor licht en geluid. Zodra je merkt dat je intuïtie sterker is geworden en je kunt vertrouwen op je gevoel bij bepaalde mensen en in verschillende situaties, weet je dat je op de goede weg bent om je spiritueel te ontwikkelen en een hoger bewustzijn te bereiken.

Wanneer je graag nog meer informatie zou willen over het openen en ontwikkelen van je derde oog kun je ook gratis contact opnemen met onze mediums, helderzienden en paragnosten. Je kunt helemaal gratis gebruiken maken van onze gratis chat zonder verdere verplichtingen. Deze gratis chat is wel Engelstalig.

Wil je goedkoop chatten met top paragnosten en mediums uit Nederland dan kan dat natuurlijk ook!