Spiritueel leven

Hoe kun je spiritueel leven

Veel mensen voelen de behoefte om zich spiritueel te ontwikkelen. Zij willen innerlijke groei bereiken met als doel om een gelukkig en gezond leven te leiden. Men vraagt zich vaak af hoe ze hiermee het beste aan de slag kunnen gaan en of er vaste regels zijn wanneer ze een spiritueel leven willen gaan leiden.

Een ''spiritueel leven'' kan voor ieder individu iets anders inhouden, echter kun je wel uitgaan van enkele vaste richtlijnen die passen bij een spirituele levensstijl.

  • Bewustzijn van je spirituele zelf. Dit houd in dat je zielsbewust bent en dat je begrijpt waarom je hier op aarde bent, namelijk om lessen te leren.

  • Eerlijk leven. Je leidt een eerlijk leven, bent rechtvaardig, behulpzaam en je begrijpt dat het niet aan jou is om te oordelen over anderen. Dit zul je dan ook niet doen.

  • Spiritualiteit speelt een grote rol in je leven. Je bent geinteresseerd in spirituele zaken, houd je bezig met mediteren, yoga, tarotkaarten en/of spirituele cursussen.

Een spiritueel leven leiden hoeft niet te betekenen dat je elke dag de hele dag bezig bent of moet zijn met spirituele zaken. Het is wel zo dat de meeste mensen die graag een spiritueel leven willen leiden zich spiritueel willen ontwikkelen en daarom dingen ondernemen en doen die hun bewustzijn vergroten. Dit doen ze bijvoorbeeld door het volgen van spirituele workshops, cursussen, het lezen van boeken en door te mediteren.

Een ander aspect van spiritueel leven en het ontwikkelen hierin is het houden van jezelf en van anderen, of het leren hiervan. 

  • Je begrijpt dat iedereen anders is, en dat ook ieder ander hier is om zijn of haar lessen te leren en hun karma uit te werken. Niemand is perfect, want als iedereen perfect was dan zou er niks meer te leren zijn. Alles gaat zoals het gaat en is zoals het hoort te zijn, heb daar vertrouwen in. Elke situatie en alles wat er gebeurt in je leven is gepland, en is bedoeld voor jou om van te leren.
  • Wees vergevingsgezind, en begrijp dat je van fouten kunt leren. Wanneer je nooit een fout zou maken zou dit betekenen dat je alles al weet. Zonder fouten zouden er geen uitdagingen meer voor je zijn.
  • Probeer elke dag om beter te leven dan de dag ervoor, en wees een betere versie van jezelf. Wees aardig en behulpzaam voor de medemens. Hou onvoorwaardelijk van jezelf en van anderen, en onthou dat alles wat jij doet invloed kan hebben op het leven van een ander. We zijn dan wel allemaal anders, maar we zijn allemaal afkomstig uit dezelfde bron. Hierdoor zijn we allemaal met elkaar verbonden.

Je ziel is hier op aarde om zich te ontwikkelen, om te leren en te accepteren. Wanneer je dit allemaal begrijpt en kunt toepassen in je leven ben je al een heel eind op weg.

Ieder individu is een spiritueel wezen, en heeft de keuze in hoeverre hij/zij zichzelf in dit leven wilt ontwikkelen. Ook hoelang hij erover doet om te ontwikkelen is zijn of haar eigen keuze. Wanneer de intentie er is, zal alles wat er nodig is om jou spiritueel te laten ontwikkelen vanzelf in jouw leven komen. 

Gratis contact met mediums en andere spirituele helpers

Wanneer je graag eens gratis in contact zou willen komen met mensen die zich spiritueel al erg ver ontwikkeld hebben dan kun je hier gratis een account aanmaken. Je kunt dan 100% gratis chatten met mediums, helderzienden, paragnosten en tarotisten.