Wat is een soulmate? En hoe kun je deze herkennen?

29-09-2019
Soulmate relatie
Soulmate relatie

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar hun soulmate en dat is natuurlijk wel terecht. Het is namelijk een bijzonder iets. Geen enkele ziel is graag alleen en ook al zijn we ons er niet altijd van bewust we zijn constant op zoek naar gezelschap en plezier. Wie zal ons daar beter bij helpen dan onze soulmate? 

Misschien heb jij het idee dat je de jouwe al gevonden hebt of je vraagt je af of je jouw zielsmaatje ooit zult vinden. Zou jij jouw soulmate herkennen als hij/zij voor je stond of zou je geen idee hebben? Of misschien geloof je wel helemaal niet in soulmates. Dat kan natuurlijk ook. Vaak wordt het begrip soulmate of zielsmaatje verkeerd begrepen. Jouw soulmate hoeft niet perse een persoon te zijn waarmee je een liefdesrelatie zult hebben. Soms is je soulmate een goede vriend, een zus, een broer of een ouder. Deze persoon hoeft niet voor altijd in je leven te zijn. Hij/zij kan je wellicht een of meerdere waardevolle lessen leren en vervolgens weer uit je leven verdwijnen. Hoe dan ook zal je soulmate een indruk op je maken. Als je wilt weten of je jouw soulmate ooit hebt ontmoet dan kan de volgende informatie je daar misschien bij helpen. 

Wat is een soulmate precies?

Het begrip van een soulmate zou letterlijk betekenen 'zielsmaatje' of 'wederhelft'. De verbinding tussen jou en je soulmate is ontzettend sterk. Jullie begrijpen elkaar zonder woorden, kunnen compleet jullie zelf zijn bij elkaar en het vertrouwen en respect kan bijna niet stuk. Misschien heb je het idee dat het missende puzzelstukje in je leven eigenlijk gevonden is. Dit is hoe vele anderen het eerder omschreven hebben. Ervaringen van anderen die hun soulmate naar hun eigen zeggen gevonden hebben kunnen nuttig zijn om te bepalen of dat voor jou ook zo is. 

Hoe herken je je soulmate?

Wanneer je je soulmate voor het eerst ontmoet zal je waarschijnlijk gelijk een goed gevoel bij de persoon in kwestie hebben. Je intuïtie verteld je dat deze persoon goed bij je past, of dit nou vriendschappelijk is of niet. De persoon in kwestie zelf zal dit zeer waarschijnlijk ook meteen merken. Jullie klikken, gesprekken verlopen makkelijk en jullie begrijpen elkaar. Dit zijn een aantal tekenen die jou kunnen vertellen dat jij je zielsmaatje hebt gevonden:

 • Gelijk een klik hebben met elkaar
 • Het gevoel hebben dat je leven compleet is nu zij of hij er is
 • Je weet vaak precies wat de ander denkt zonder iets te hoeven zeggen
 • Jullie ontmoeting vind op het juiste moment plaats
 • Jullie hebben veel dezelfde interesses
 • Het idee hebben dat jullie elkaar uit een vorig leven kennen
 • Of het idee hebben dat jullie elkaar al veel langer kennen dan in werkelijkheid
 • Niet meer zonder elkaar kunnen
 • Een spirituele connectie hebben
 • Jullie kunnen veel van elkaar leren
 • Jullie kunnen eindeloos praten.
 • Er is bepaalde chemie tussen beide.

Het is niet noodzakelijk dat je alle signalen kunt afvinken en daarnaast kunnen andere dingen bij jullie van toepassing zijn. Het zijn slechts enkele tekenen die jou kunnen helpen bepalen of je je soulmate al kent. Vaak weet je zelf het beste of je je zielsmaatje wel of niet gevonden hebt. Misschien herken je deze dingen bij een ex-partner of een vriend of vriendin die je uit het oog verloren hebt. Je zou natuurlijk kunnen overwegen om de relatie nieuw leven in te blazen maar alleen als dat positief effect zou hebben. Vaak wordt erover gediscussieerd dat we meerdere soulmates kunnen hebben tijdens ons leven op aarde. Dit kan volgens mij absoluut het geval zijn. Uiteraard is ook niet elke soulmate relatie alleen maar positief. Ook tijdens de relatie met je soulmate zullen zich moeilijke periodes voordoen. Dit heeft niks te maken met de relatie op zich maar met jullie individuele levens en het pad dat jullie zullen moeten bewandelen. Zoals we eerder hebben aangegeven is het dus ook mogelijk dat je je soulmate al vanaf je geboorte kent maar vaak ontmoet je hem of haar op latere leeftijd. Hij of zij hoeft niet voor altijd in je leven te zijn maar als je het zo mag zijn dat jullie je leven samen mogen delen dat kun je wel stellen dat je erg veel geluk hebt dus wees daar erg zuinig op!

Heb je vragen over jouw soulmate of wil je bijvoorbeeld weten of je huidige partner je soulmate is dan kun je altijd contact opnemen met de top paragnosten en mediums van gratismediumchat.nl

Auteur Cindy