Waarzeggers en glazen bol kijken

19-07-2021
Glazen bol kijken
Glazen bol kijken

Glazen bol kijken is een oude vorm van waarzeggerij die vaak gedaan wordt op kermissen. Vroeger werd vooral veel gebruikt gemaakt van deze methode om te waarzeggen. Maar vandaag de dag zijn er nog steeds wel mediums en waarzeggers die deze oude vorm van waarzeggen nog gebruiken. Heksen staan er ook om bekend dat ze glazen bol kijken. 

Glazenbol of kristallen bol kijkers worden vaak afgebeeld als zigeuners met lang zwart haar en een mysterieus uiterlijk. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. In principe kan een glazen bol kijker of waarzegger natuurlijk elk uiterlijk hebben. 

Wat is glazen bol kijken?

Waarzegbollen zijn het meest bekend als orakel voor voorspelling. Maar glazen bol kijken wordt niet alleen gebruikt om iemand zijn toekomst te voorspellen. Het is ook een manier om inzicht te krijgen in iemand zijn verleden of heden. Via een glazen bol of kristallen bol wordt er contact gemaakt met de bovennatuurlijk wereld, ook spirituele wereld of Universum genoemd. Mediums, waarzegsters, helderzienden en paragnosten gebruiken deze manier als een methoden om informatie te krijgen tijdens het geven van consulten. 

De geschiedenis van glazen bol kijken

Glazen bol kijken was sinds de 5e eeuw samen met handlezen en astrologie een populaire manier van iemand zijn toekomst voorspellen. Rond de 13e eeuw kwam de glazen bol naar Europa. Het werd vroeger door de Christelijke kerk verboden en afgedaan als het werk van de duivel. 

Voorheen keken waarzeggers in water om zo beelden en visioenen te ontvangen. Ze kwamen tot de conclusie dat water niet stilstaat en dat het daarom moeilijker is om tot de stille momenten, het leegtepunt te komen, dat nodig is om inzichten te krijgen en beelden te zien. Daarom gingen gingen ze toen de waarzegbol van glas of kristal gebruiken. 

De waarzegbol van kristal

Meestal wordt een waarzegbol gemaakt van bergkristal. Dit wordt dan samengesmolten tot een gladde bol. Kristallen bollen zijn er in veel verschillende groottes. De grootte van de bol wilt niks zeggen over de kwaliteit van het consult van de waarzegger. De ene waarzegger vindt het fijner om een kleine bol te gebruiken terwijl een andere waarzegger het liefst een grote bol gebruikt. Een grote bol is dus niet beter dan een kleine bol. Iedere waarzegger, helderziende of medium is uniek en ze hebben alle ook hun eigen manier en methodes van consulten geven en de toekomst te lezen. Sommige mediums en helderzienden kijken naar de lucht of gebruiken koffiedik om de toekomst te voorspellen. 

Glazen bol of kristallen bol

Ook dit maakt in principe niks uit. Het heeft helemaal te maken met je eigen voorkeur. Vaak wordt er gekozen voor een kristallen bol omdat kristal zelf ook nog een bepaalde spirituele energie bevat. Bergkristal bijvoorbeeld beschikt over een sterke reinigende kracht. Hij staat voor licht en zuiverheid en word ook vaak gebruikt voor healings. De steen stimuleert helderheid en is daarom uitermate geschikt wanneer je contact wilt maken je je intuïtie over de spirituele wereld. Hij helpt je namelijk om boodschappen beter en helder door te krijgen. 

Hoe werkt waarzegbol kijken?

Om visioenen te ontvangen moet je in een soort trance raken. Je moet je gedachten en denken stil krijgen om zo in contact te komen met de bovennatuurlijke wereld en leren om beelden te ontvangen en te interpreteren. Alleen wanneer je instaat bent je gedachten het zwijgen op te leggen kun je deze beelden ontvangen. De glazenbol word gebruikt om in te staren. Door je puur te concentreren op de bol en je geest stil te krijgen raak je in een soort trance waardoor de bovennatuurlijke wereld instaat is om beelden te laten zien. Of het kan zijn dat je via je hogere zelf informatie doorkrijgt. De kunst is om deze beelden juist te interpreteren. Dit is niet makkelijk. Hierdoor wordt vaak de plank misgeslagen. Zeker door mensen die niet over echte paranormale gaven beschikken. Maar veel waarzeggers zeggen ook dat het een manier is om je eigen intuïtieve kennis door te krijgen. Dat wilt zeggen dat de informatie die je doorkrijgt eigenlijk van jezelf komt. Dat het informatie is die je al lang tot je beschikking hebt en dan naar boven komt. Er zijn dus verschillende manieren waarop je tijdens glazenbol kijken informatie kunt doorkrijgen,

Zelf waarzegbol leren kijken

Iedereen zou een glazenbol kunnen kopen en deze methoden van waarzeggerij proberen te oefenen. Helaas is dit niet zo makkelijk. Leren kijken in een glazenbol is niet zomaar even gedaan. Het kost erg veel tijd en oefening. Ga er dus niet vanuit dat wanneer je een bol koopt jij binnen de kortste keren de toekomst kunt voorspellen. Sommige mensen hebben echter wel een gave of talent voor deze manier van waarzeggen. Het kan dus zeker interessant zijn om te kijken of jij enige aanleg hebt om glazenbol kijken onder de knie te krijgen. in principe kan iedereen het oefenen en leren maar niet iedereen zal er even goed in zijn. 

5 tips wanneer je zelf begint met waarzegbol kijken

  1. Begin bij volle maan
  2. Zoek een rustige omgeving
  3. Doe eerst wat meditatie oefeningen om tot rust te komen en je geest stil te krijgen. Geregeld mediteren zal ook helpen om de kunst van je gedachten uit te schakelen onder de knie te krijgen.
  4. Heb geduld. Glazenbol kijken zul je niet zomaar onder de knie krijgen. Oefen zo vaak als je kan.
  5. Oefen met vrienden en kijk of de informatie die je doorkrijgt klopt. Kom in contact met glazen bol kijkers en waarzeggers

Voor al je vragen over waarzegbollen of andere methoden om te waarzeggen kun je contact opnemen met de ervaren mediums, helderzienden, waarzegsters en paragnosten op gratismediumchat.nl. 

Zij kunnen natuurlijk ook kijken wat zij voor jou te zien krijgen in hun waarzegbol. Een account aanmaken is geheel gratis en zonder verdere verplichtingen.

Beheers je de Engelse taal goed? Dan kun je ook helemaal gratis chatten met glazenbol kijkers en zelfs een gratis consult ontvangen!

Auteur : Cindy C