Je intuïtie versterken

11-01-2017

Intuïtie is dat overklaarbare gevoel van iets weten zonder dat je het eigenlijk kunt weten. Het is dat voorgevoel dat je verteld dat je moet oppassen wanneer je bijvoorbeeld een drukke weg over wilt steken. Of het gewoon 'weten' dat iets goed is of juist fout is. Intuïtie is eigenlijk onverklaarbaar. Maar toch is ieder mens is geboren met intuïtie alleen gelooft niet iedereen erin.

Intuïtie is ook niet bij iedereen even goed ontwikkeld maar er zijn wel veel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de boodschappen van je intuítie helderder doorkrijgt. Wanneer je veel oefent met luisteren naar je intuïtie dan zal je intuïtie steeds sterker worden en zich verder ontwikkelen.

Zorg voor rust

  • - Wanneer je druk bent dan kun je je intuítie niet goed horen. Zorg er daarom voor dat je rust hebt in je hoofd. Hoe stiller je bent hoe duiderlijker je intuïtie tegen je spreekt.

Focus op je zintuigen

  • - Geef veel aandacht aan je 5 zintuigen. Hoe meer aandacht je hieraan geeft hoe sneller je doorhebt wanneer er boodschappen afkomstig zijn van je zesde zintuig.

Let op je dromen

  • - Tegenwoordig zijn mensen vaak zo druk dat de boodschappen afkomstig van intuítie niet goed doorkomen. Dromen zijn een goede manier voor je intuïtie om je dingen duidelijk te maken. Let vooral op de dromen die je de dag erna nog heel goed kunt herinneren. Schrijf je dromen op en kijk wat de boodschappen in de dromen je willen vertellen.

Wees creatief bezig

  • - Wanneer je creatief bezig bent dan is je cognitieve (rationele) brein minder actief en zo kan je intuïtie veel beter doorkomen. Ga dus lekker knutselen, tekenen of schilderen.

Test je voorgevoelens

  • - Je intuïtie spreekt vaak tot je via voorgevoelens. Test deze voorgevoelens uit. Schrijf je voorgevoelens op en kijk hoe vaak je het bij het juiste eind hebt.

Laat je inspireren

  • - Inspiratie en intuïtie gaan hand in hand. Wanneer je geïnspireerd bent en bijvoorbeeld een boek schrijft en het als vanzelf gaat, iets van binnenin je lijkt de pen te sturen en de woorden komen als vanzelf dan is dat vaak je intuïtie die je leidt. Of wanneer je een mooi schilderij maakt dat meteen gewoon perfect is in jouw ogen dan is de kans groot dat je intuïtie je aangestuurd heeft. Laat je dus inspireren en leiden door je intuitie en kijkt waar het je brengt. Je ziet er zijn dus verschillende dingen die je kunt doen om je intuítie te versterken. Ga er elke dag zoveel mogelijk mee aan de slag en je zult zien dat je intuïtie al snel duidelijkere en helderdere boodschappen aan je doorgeeft.

Voor meer tips en adviezen over hoe je je intuïtie kunt versterken kun je hier gratis contact opnemen met professionele mediums en paragnosten. Chatten met de mediums en paragnosten is 100% gratis.

Gratis Chatten met Mediums