Het verschil tussen een Medium en een Paragnost

10-11-2023

In de wereld van paranormale verschijnselen en spirituele praktijken zijn termen als 'medium' en 'paragnost' veelgebruikte woorden. Deze twee begrippen worden soms door elkaar gehaald, omdat ze allebei betrekking hebben op het contact met het bovennatuurlijke. Echter, er zijn duidelijke verschillen tussen deze twee beroepen en vaardigheden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het verschil tussen een medium en een paragnost.  

Mediums: De Tussenpersonen

Mediums zijn individuen die instaat zijn te communiceren met entiteiten, geesten of zielen van overledenen. Ze fungeren als tussenpersonen tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Hier zijn enkele kenmerkende eigenschappen van mediums: 

  1. Contact met Overledenen: Het belangrijkste kenmerk van een medium is het vermogen om te communiceren met overleden personen. Ze kunnen boodschappen, advies of zelfs troost ontvangen van de zielen van degenen die zijn overleden.

  2. Channeling: Mediums kunnen informatie doorgeven van de geesten van overledenen door middel van channeling. Dit kan zowel verbaal als schriftelijk gebeuren.

  3. Spirituele Gaven: Mediums kunnen over specifieke spirituele gaven beschikken, zoals helderziendheid, helderhorendheid of heldervoelendheid, waarmee ze contact kunnen maken met de andere kant. Daarnaast zijn ze ook vaak instaat net als paragnosten mensen informatie te geven over verleden, heden en toekomst.

  4. Geestenlezing: Mediums kunnen boodschappen, beelden of gevoelens ontvangen van geesten en deze interpreteren om ze over te brengen aan hun cliënten.

  5. Doorgaans Contact Met Overledenen: Het werk van mediums is meestal gericht op het contact met overledenen en het geven van boodschappen aan de levenden vanuit de spirituele wereld.

Paragnosten: Inzichten, adviezen en antwoorden

Paragnosten zijn individuen met paranormale gaven net als mediums. Alleen zij zijn niet instaat om contact te maken met overleden dierbaren. Ze hebben wel toegang tot informatie en inzichten die buiten het bereik van de zintuigen en de gewone menselijke waarneming vallen. Hier zijn enkele kenmerkende eigenschappen van paragnosten: 

  1. Brede Reikwijdte: Paragnosten hebben vaak een breed scala aan paranormale gaven, waaronder helderziendheid, heldervoelendheid, telepathie, en meer.

  2. Informatie Over Vergane Tijden: Paragnosten hebben de gaven om informatie te verstrekken over verschillende aspecten van het verleden, heden en toekomst van mensen.

  3. Levensadvies: Paragnosten richten zich op het geven van levensadvies en het bieden van inzichten op diverse levensgebieden, zoals relaties, carrière, gezondheid en spirituele groei.

  4. Persoonlijke Groei: Mensen raadplegen paragnosten vaak voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele begeleiding, in tegenstelling tot een medium die vaak gecontacteerd wordt om contact te komen met overleden geliefden.

  5. Diverse Technieken: Paragnosten kunnen verschillende methoden gebruiken om informatie te verkrijgen, zoals tarotkaarten, pendelen, astrologie, en meer.

Maakt een Medium gebruik van Hulpmiddelen?

Medium vs. Paragnost: Wat is het verschil
Medium vs. Paragnost: Wat is het verschil

Het gebruik van hulpmiddelen door een paranormaal medium kan variëren, afhankelijk van de persoon en hun specifieke praktijken. Paranormale mediums zijn gewoonlijk in staat om informatie te ontvangen of te communiceren met entiteiten of energieën buiten het normale bereik van zintuiglijke waarneming. Sommige mediums beweren geen hulpmiddelen nodig te hebben en vertrouwen op hun eigen intuïtie en paranormale gaven, zoals helderziendheid, helderhorendheid, of heldervoelendheid.

Anderen maken wel gebruik van hulpmiddelen, zoals tarotkaarten, kristallen, pendels, spiegels, quija bord en andere voorwerpen. Deze hulpmiddelen kunnen als een soort focus dienen, en sommige mediums vinden dat ze hen helpen om informatie te ontvangen of over te brengen aan anderen. Bijvoorbeeld, een medium kan tarotkaarten gebruiken om symbolische boodschappen te interpreteren.

Het Belangrijkste Verschil

Het belangrijkste verschil tussen een medium en een paragnost is de focus van hun werk en de aard van de informatie die ze verstrekken. Een medium richt zich hoofdzakelijk op het tot stand brengen van contact met overledenen en het doorgeven van boodschappen en informatie vanuit de spirituele wereld. Een paragnost daarentegen  biedt vaak inzicht en advies op verschillende levensgebieden, en heeft geen mogelijkheid tot communicatie met overledenen.

Het is ook belangrijk op te merken dat er veel variatie is binnen beide beroepen. Sommige mediums kunnen ook paragnostische gaven hebben. Bovendien kunnen de ethiek en geloofwaardigheid van individuele beoefenaars sterk variëren. Het is dus van cruciaal belang om altijd kritisch te zijn en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een medium of paragnost raadpleegt.

Conclusie

Het onderscheid tussen mediums en paragnosten ligt in de aard van hun paranormale gaven en de focus van hun werk. Terwijl mediums zich voornamelijk bezighouden met het tot stand brengen van contact met overledenen en het overbrengen van boodschappen uit de spirituele wereld, hebben paragnosten een breder scala aan gaven en bieden ze advies en inzicht op diverse levensgebieden. Het is essentieel om te begrijpen dat paranormale praktijken divers zijn en dat individuele beoefenaars unieke vaardigheden en overtuigingen hebben. Als je overweegt om een medium of paragnost te raadplegen, doe dan grondig onderzoek en kies zorgvuldig een beoefenaar die bij jouw behoeften past. 

Kom in Contact met de Beste Mediums en Paragnosten Online

Tegenwoordig kunt u makkelijk in contact komen met mediums en paragnosten via online chat. Wij hebben voor u de beste Medium en paragnosten chat websites voor u uitgezocht. U kunt hier direct chatten met bewezen readers en direct eerlijke antwoorden, adviezen en inzichten ontvangen. De chat is dag en nacht bereikbaar voor mensen van over de hele wereld. Op de chat werken ook mediums bekend van radio en tv.