Glaasje draaien - Is geesten oproepen gevaarlijk?

22-07-2021

Glaasje draaien is een manier om in contact te komen met de geestenwereld. Het kan gedaan worden met een echt Quija board of een zelf gemaakt bord. 

Een Quija bord wordt ook wel een spirit bord genoemd. Via glaasje draaien kun je dus in contact komen met de geest van een overleden persoon of anderen figuren uit de spirituele wereld. Heel vaak krijg ik de vraag : Is glaasje draaien veilig? Kan ik een kwade geest oproepen? Hier zou ik dan ook graag mijn eigen persoonlijke mening over willen geven. 

Is het gebruik van een Quija bord gevaarlijk?

Zoals je zelf misschien wel weet gaan er veel verschillende verhalen rond van mensen die een keer glaasje gedraaid hebben en daar vervelende ervaringen mee gehad hebben. Zij zijn van mening dat ze een kwade geest hebben opgeroepen en dat deze geest hun probeerde bang te maken of nog erger kwaad probeerde te doen. 

Ik heb hier mijn eigen mening over. Ik ben zelf van mening dat de spirituele wereld liefde is. Ik geloof zelf niet in het bestaan van kwade geesten. Ik zelf heb ook nooit een slechte ervaring gehad met het gebruik van een Quija bord. 

Naar mijn mening zijn er geen geesten die mensen kwaad willen doen. Ik geloof dat dit alleen iets aards is. Waarschijnlijk worden de tekenen die de geesten geven verkeerd opgevat door mensen. Mensen zijn vaak al bevooroordeeld over het gebruik van een Quija bord en glaasje draaien. Ze zijn bang en gaan er al met een angstig gevoel in. Alles wat zij dan meemaken wordt verkeerd geïnterpreteerd. 

Zelf heb ik ook al meegemaakt dat er lampen uit en aan gaan of dat de radio opeens begon te spelen. Dit kunnen inderdaad tekenen zijn maar dit hoeft helemaal niet eng te zijn. 

Mensen worden bang gemaakt door films over glaasje draaien. Hierin wordt het Quija bord altijd als iets duvels of slechts afgedaan. Terwijl het eigenlijk gewoon een mooi middel is om met de paranormale wereld in contact te komen. Net zoals de pendel, een kristallenbol of tarotkaarten een middel kunnen zijn om te communiceren met de spirituele wereld. 

Het Quija bord is niks anders, helaas zijn hier alleen bijna geen positieve dingen over te vinden. Maar hoe zit het dan met alle verhalen van mensen die iets negatiefs hebben meegemaakt? Zo gaan er bijvoorbeeld verhalen van mensen die eens glaasje gedraaid hadden en de dag erna brandde hun huis af. Of dat ze sinds glaasje draaien alleen maar pech in hun leven hebben. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niks te maken te hebben met het feit dat ze glaasje gedraaid hebben. Puur om het feit dat ze denken dat glaasje draaien gevaarlijk is en dat je er kwade geesten mee kunt oproepen gaan ze er maar meteen vanuit dat dat de oorzaak is van al het negatieve dat ze meemaken. 

Ik geloof echt dat glaasje draaien er helemaal niks mee te maken heeft. Zelf heb ik ook alleen maar mooie ervaringen gehad. Dit omdat ik zelf ook niet bang ben en geen verkeerde vooroordelen erover hebt. Hierdoor is mijn perceptie ook anders en beleef ik alle informatie wat ik ontvang en ook alle tekenen die ik krijg op een totaal andere manier dan iemand die wel bang is.

Ik zou dus willen zeggen dat glaasje draaien niet gevaarlijk is. Wel zou ik je een aantal tips willen meegeven wanneer je er zelf aan denkt om glaasje te gaan draaien. 

Tips wanneer je zelf gaat glaasje draaien

Het eerste wat ik je zou willen adviseren is dat je het glaasje draaien serieus neemt. Contact maken met de spirituele wereld is zeker spannend hierdoor kan er vaak wat lacherig over gedaan worden. Toch is het van belang dat je de spirituele wereld met respect behandeld. Ik vind dat dit geen bezigheid moet zijn van een stel dronken jongeren op een zaterdag avond om het zo maar te zeggen. Ook niet voor een groepje 12 jarige kinderen op kamp die proberen elkaar bang te maken. Eigenlijk is het alleen iets voor volwassenen die serieus op zoek zijn naar contact met een overleden persoon. Ik zou thuis gebruik van een Quija bord zelf niet adviseren. Ik zou het overlaten aan een professioneel medium of paragnost die precies weten wat ze aan het doen zijn. 

Natuurlijk kan ik niemand verbieden om zelf geesten op te roepen. Dus als je het dan toch zelf wilt doen zie het dan als iets serieus en iets moois. 

Ook is het heel belangrijk dat je niet bang bent. Zeg van te voren tegen jezelf dat de spirituele wereld liefde en licht is en dat je ook alleen maar contact maakt met spirituele wezens die bestaan uit wit licht en liefde. Je hebt totaal geen reden om bang te zijn. 

Creëer een mooie sfeer voor je begint. Maak het een beetje donker en steek een mooie witte kaars aan. 

Doe het ook alleen met mensen die er even serieus instaan als jou. Je wilt dit niet doen met iemand die expres probeert het glaasje te beïnvloeden en zo neppe informatie doorgeeft. 

Of iemand die de boel probeert te verpesten door grapjes te maken en mensen te laten schrikken.

Zo hou je er zelf ook geen fijn gevoel aan over en weet je nooit of alles wat er gezegd wordt wel echt afkomstig was van een geest of van iemand die lollig probeert te zijn. 

Vaak wanneer je net begint duurt het wel even voordat het lukt om met iemand contact te maken. Geef het dus niet te snel op. Oefening baart kunst. 

Leg de vinger losjes op het glaasje en geef geen tegendruk maar dus het glaasje ook niet zelf vooruit. Als het goed is begin je na een tijdje een energie in het glas te voelen en zal het glaasje beginnen te schuiven. Schrik hier niet van. Laat het glaasje rustig heen en weer gaan tussen de letters en de cijfers. 

Stel ook geen rare vragen. Vraag alleen serieuze dingen. Vraag niet wanneer je komt te overlijden bijvoorbeeld. Dit weet de geest waarschijnlijk sowieso niet. 

Vraag altijd als eerste met wie je te maken hebt. Of het iemand is die je kent of niet. Wil je met een familielid of bekende contact krijgen dan vraag hier respectvol na. Het wilt echt niet zeggen dat dit ook altijd gebeurd. 

Wanneer je wilt afsluiten wees dan ook gewoon respectvol en bedankt de energie voor hun tijd. Sluit het weer mooi en met een goed gevoel af. Ook vooral voor jezelf. Zodat je niet bang wordt en er geen slecht gevoelens aan overhoudt. Hoe mooier je de ervaring ook maakt voor jezelf hoe minder bang je bent erna en op zoek gaat naar tekenen dat je misschien iets slechts gedaan hebt door glaasje te gaan draaien. 

Je kunt de vragen die je gesteld hebt en de antwoorden die je krijgt tijdens het glaasje draaien ook opschrijven zodat je erna nog alles rustig kunt teruglezen. Vaak vergeet je door de spanning toch veel van wat je doorgekregen hebt. 

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van een Quija bord dan kun je altijd eens contact opnemen met een medium of paragnost. 

Via onze website kun je direct goedkoop via de chat in contact komen met professionele mediums, helderzienden, waarzeggers en paragnosten.

Auteur : Cindy C