Chakra's - Wat zijn dat precies?

11-01-2017

Het woord chakra is Sanskriet voor ''wiel''. De chakra's in het menselijke lichaam nemen energie op uit ons omringende krachtveld. de aura, waarna de energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met het bewuste chakra. Daarom kunnen we chakra's zien als energiecentrales in het menselijke lichaam, die ervoor zorgen dat de benodigde energie daar terecht komt waar het zijn moet. De chakra's zijn van wezenlijk belang voor het goed functioneren van organen en daarmee van groot belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid.

Een logisch gevolg is dan ook dat als een chakra niet goed functioneert, oftewel niet genoeg energie van buitenaf opneemt, er een onderactiviteit van de desbetreffende organen kan zijn. Wordt er juist teveel energie opgenomen door een chakra, dan zal dat te merken zijn aan een overproductiviteit van de organen. Je zult begrijpen dat ziekte daardoor eenvoudig kan optreden. Hier wordt gelijk afgerekend met de algemene zienswijze dat altijd eerst het lichaam ziek wordt. Doordat zich foute energie-uitwisselingen voordoen in het energieveld oftewel de aura en de chakra's zul je merken dat er vaak eerst sprake zal zijn van een energetische disharmonie, voordat het menselijke lichaam ziek wordt. Met andere woorden : de ziekte openbaart zich dan eerst op het energetische vlak, voordat het merkbaar wordt op het lichamelijke vlak.

Het is een feit dat bij weinig mensen de chakra's echt in balans zijn, hetgeen dus een reden kan zijn voor ziekte of disharmonie. Als je door oefeningen leert om de chakra's in balans te brengen, zodat de levensenergie door al je chakra's kan stromen, dan zul je merken dat je veel beter in balans zult zijn en je de wereld beter aankunt. Deze balans zal ook invloed hebben op andere belangrijke gebieden in je leven, waardoor relaties prettiger zullen verlopen en je werksituatie kan verbeteren. Als de bovenste chakra's zich beginnen te openen en meer gebruikt worden dan zal je spirituele bewustzijn groeien.

Hoe ziet een chakra eruit?

Een chakra ziet eruit als een soort trechter, met de brede opening aan de voorkant van het lichaam. Het uiteinde van een charka bevindt zich op of dichtbij de ruggegraat en zorgt voor de geleiding van energie door het gehele chakrasysteem. Via de ruggegraat staan alle chakra's met elkaar in verbinding. De ruggegraat is op deze manier een kanaal waarlangs onze levens-energie zich beweegt. Als 1 van de chakra's gebrekkig functioneert dan heeft dat ook zijn weerslag op de andere chakra's, want de energie kan dan niet vrijelijk door alle energiecentra stromen. Ieder chakra correspondeert met een bepaalde kleur en ieder chakra is verbonden met 1 van de 7 lagen van het aura. Ieder chakra vibreert met een bepaalde frequentie, die afhankelijk is van de locatie in het lichaam. Het zevende (bovenste) chakra heeft het hoogste trillingsniveau en de eerste chakra de laagste. Tevens is elke chakra verbonden met een endocriene klier. Door te werken met de chakra's kan de werking van de endocriene klieren vaak verbeterd worden.

1. Wortelchakra (Rood)

Bevindt zich ter hoogte van het stuitje

De Wortelchakra heeft te maken met fysiek er zijn, en je thuisvoelen in situaties en op aarde. Als deze open is, voel je je geaard, stabiel en veilig. Je zult niet onnodig mensen wantrouwen. Je voelt je aanwezig in het hier en nu, en verbonden met je fysieke lichaam. Je hebt het gevoel voldoende territorium te hebben.

Als je geneigd bent om je bang of nerveus te voelen, is je Wortelchakra waarschijnlijk onderactief. Je zult je gemakkelijk onwelkom voelen. Als deze chakra overactief is, kun je bijzonder materialistisch en hebzuchtig zijn. Je hebt waarschijnlijk een obsessie voor je veilig voelen, en je gaat verandering tegen

2. Sacraal Chakra (Oranje)

Bevindt zich ter hoogte van de voortplantingsorganen

De Sacraalchakra ook wel de emotionele chakra genoemd heeft te maken met gevoelens en seksualiteit. Wanneer deze open is, stromen je gevoelens vrijelijk, en worden deze uitgedrukt zonder overemotioneel te zijn. Je bent open voor intimiteit, en je kunt gepassioneerd en levendig zijn. Je hebt geen problemen met het omgaan met je seksualiteit.

Als je geneigd bent om stijf en onemotioneel te zijn, of als je een "pokerface" hebt, dan is de Sacraalchakra onderactief. Je bent dan niet erg open naar mensen toe.

Als deze chakra overactief is, ben je geneigd om altijd emotioneel te zijn. Je zult je emotioneel gehecht voelen aan mensen, en je kunt erg seksueel zijn.

3. Navelchakra (Geel)

Bevindt zich ter hoogte van de zonnevlecht

De Navelchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep. Wanneer deze open is, voel je dat je controle hebt, en je voldoende zelfwaardering hebt.

Wanneer de Navelchakra onderactief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt.

Als deze chakra overactief is, ben je dominerend en mogelijk zelfs agressief.

4. Hartchakra (Groen)

Bevindt zich ter hoogte van het hart

De Hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Wanneer deze open is, heb je compassie en ben je vriendelijk, en werk je aan harmonieuze relaties.

Wanneer je Hartchakra onderactief is, ben je koel en afstandelijk.

Als deze chakra overactief is, kun je mensen met je liefde verstikken, en zou je liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben.

5. Keelchakra (Blauw)

Bevindt zich ter hoogte van de keel

De Keelchakra heeft te maken met zelfexpressie en praten. Wanneer deze open is, heb je geen problemen met het jezelf uitdrukken, en zou je dat ook op een artistieke manier kunnen doen.

Wanneer deze chakra onderactief is, ben je geneigd niet veel te spreken, en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan deze chakra sluiten.

Als deze chakra overactief is, ben je geneigd teveel te spreken, gewoonlijk om mensen te domineren en op een afstand te houden. Je bent dan ook een slecht luisteraar.


6. Derde oog chakra (Indigo)

Ligt op het voorhoofd op de plek waar ook je derde oog zich bevindt

De Derde oog-chakra heeft te maken met inzicht en visualisatie. Wanneer deze open is, heb je een goede intuïtie. Je kunt geneigd zijn om te fantaseren.

Als deze onderactief is, ben je niet goed in het voor jezelf denken, en zou je geneigd kunnen zijn om veel op autoriteiten te vertrouwen. Je kunt rigide zijn in je denken, en teveel op geloof vertrouwen. Je zou zelfs gemakkelijk in de war kunnen raken.

Als deze chakra overactief is, zou je wel eens teveel in een fantasiewereld kunnen leven. In buitensporige gevallen zijn hallucinaties mogelijk.

7. Kruinchakra (Helder wit of Violet)

Bevindt zich ter hoogte van de kruin

De Kruinchakra heeft te maken met wijsheid, en een zijn met de wereld. Wanneer deze chakra open is, ben je onbevooroordeeld en sterk gewaar van de wereld en jezelf.

Als deze onderactief is, ben je niet bijzonder bewust van spiritualiteit. Je bent waarschijnlijk tamelijk rigide in je denken.

Als deze chakra overactief is, intellectualiseer je dingen waarschijnlijk teveel. Je zou verslaafd kunnen zijn aan spiritualiteit, en je zou je lichamelijke behoeften kunnen negeren.

Gratis contact met (Chakra) Healers

Wanneer je meer informatie wilt over Chakra's of wanneer je graag een Chakra reading van een ervaren Spiritueel Healer zou willen ondergaan dan kun je hier gratis contact opnemen met betrouwbare en professionele Healers. 

Gratis chatten met professionele Healers