Chakra oefening

10-12-2016

Wanneer een of meerdere van je Chakra's niet in balans zijn kun je hier vele verschillende ongemakken door ondervinden. Naast dat je een professionele spirituele healing van een ervaren healer kunt ondergaan, zijn er gelukkig ook diverse Chakra oefeningen die je zelf thuis kunt doen om je Chakra's meer in balans te brengen. Hieronder volgt een visualisatie Chakra oefening die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. 

Het belang van de ademhaling voor visualisaties

Adem rustig en gelijkmatig in via de neus en uit via de mond. Het uitademen via de mond behoort langzamer te verlopen en dus langer te duren dan het inademen, dat normaal en ongedwongen behoort te zijn, zonder een spoor van inspanning dus nooit overdreven of geforceerd. Door de uitademhaling langer te laten duren dan de inademing wordt de voornaamste "verstillende" zenuwbaan in het lichaam gestimuleerd. Onder de invloed van bewust vertraagde uitademingen zal de zenuwbaan de bloeddruk verlagen en de polsrespectievelijke hartslag, de darmperistaltiek en het ademritme vertragen. Als al deze functies aldus zijn verstild, is een groter deel van je aandacht vrijgemaakt voor visualisatiewerk.

Wortel of basis Chakra

Element AARDE / Kleur Rood

  • Richt al je aandacht op deze plek ( stuitje ) tussen je benen, voel zoveel mogelijk sensatie in dit gebied of stel je het voor. Adem naar deze plek toe en plaats een bol met helder ROOD licht in het gebied van deze Chakra. Stel je voor dat je helderrood licht inademt via je kruin of via je mond en deze naar de rode bol toe geleid. Zie de rode bol steeds groter en roder worden. Doe dit een paar minuten. Wanneer je denkt dat je genoeg rode energie naar je chakra gestuurd hebt laat je de rode bol draaien in de richting met de klok mee. Wanneer hij draaid dan stel je je voor dat je hem verbind met je 2e chakra.

Seksueel Chakra/Sacraal Chakra

Element WATER/ Kleur Oranje

  • Richt al je aandacht op je tweede Chakra in de onderbuik, en voel daar een bol met helder stralend oranje licht, voel zoveel mogelijk sensatie in dit gebied of stel je dit voor. Adem oranje energie/ licht naar deze plek toe en plaats een bol met helder ORANJE licht in het gebied van deze Chakra.Blijf dit weer een paar minuten doen. Draai de bol met licht rond en verbind hem met de 3e chakra.

Zonnevlecht Chakra

Element VUUR/ Kleur (Goud) Geel

  • Richt al je aandacht op je derde Chakra boven de navel. De zonnevlecht heeft de afmeting van een kleine meloen, Adem gele energie/ licht naar deze plek toe en voel een bol stralend geel licht. Voel de sensatie door je hele lijf stromen, voel je levensenergie. Blijf ademen! Draai de bol met licht rond met de klok mee en verbind hem met je 4e chakra.

Hart Chakra

Element LUCHT/ Kleur Groen

  • Richt al je aandacht op je vierde Chakra, jouw prachtige hart Chakra, voel een zachte bol van smaragd groene energie en visualiseer je deze ook zo duidelijk mogelijk. Adem groene energie/ licht naar deze bol en zie hem steeds groter en groener worden. Houd dit weer een paar minuten vol en laat de energie in de bol dan weer ronddraaien met de klok mee. Verbind hem daarna met je 5e chakra.

Keel Chakra

Element Ether/ Kleur Blauw

  • Je vijfde Chakra is een kleine bol van mooi helder blauw licht. Visualiseer je deze energie bol zo duidelijk mogelijk en adem weer blauwe energie/licht naar deze plek. Doe dit een paar minuten en wanneer je denkt dat je genoeg blauwe energie gestuurd hebt laat je de bol weer ronddraaien met de klok mee en verbind je hem met je 6e chakra.

Derde oog Chakra

Element LICHT- Kleur Donkerblauw / Indigo

  • Boven je wenkbrauwen in het midden van je hoofd zit je zesde Chakra, het is je derde oog. Richt al je aandacht op deze belangrijke Chakra, het is een kleine bol van gloeiend licht met een prachtige blauw paarse kleur. Adem nu de mooie indigo kleur in en stuur hem naar deze chakra. Als je denkt dat je genoeg energie gestuurd hebt laat je deze energie bol weer draaien met de klok mee en verbind je hem met je 7e chakra.

Kruin Chakra

Element DENKEN/ Kleur Violet

  • Richt nu al je aandacht op je zevende Chakra, deze zit bovenop je kruin, het is de toegang tot het volkomen begrijpen van het grote geheel. Voel een bol van intens violet licht, de bol is enigszins transparant. Richt al je aandacht op de violet kleurige energie bol en adem violet kleurig licht naar deze plek, voel de verbondenheid met de spiritualiteit met het grote geheel. Blijf zo een paar minuten energie inademen. Draai de bol met licht erna weer rond met de klok mee.

Je kunt er tevens voor kiezen een specifiek chakra individueel aan te sturen. Deze oefening kun je dagelijks herhalen.

Liever een healing van een professioneel Healer?

Hier kun je gratis in contact komen met betrouwbare ervaren Healers. Zij kunnen je helpen met een professionele chakra healing. Je kunt hier gratis chatten met diverse ervaren Healers.

Gratis chatten met energetische healers