Karma en Reïncarnatie

Karma en Reïncarnatie 30-05-2016

Reïncarnatie en karma zijn nauw met elkaar verbonden. Op spiritueel gebeid kan karma gezien worden als ''oorzaak en gevolg'' in de spirituele groei van de ziel, om zo tot voltooiing en verlichting te komen. De wet van karma zou beschreven kunnen worden als ''wat men zaait zal men oogsten''. Het woord karma betekend in het Sanskriet ''werk'' ofwel ''handelen''. Onze acties, datgene wat we doen, heeft allemaal een gevolg. De energie die we verspreiden heeft een terugwerking om zo het evenwicht weer te herstellen. De terugwerking en daarmee het herstel van het evenwicht zorgt ervoor dat we ons bewust worden van ons handelen. Karma kan dus gezien worden als iets positiefs. Het is een nieuwe kans om iets waar je niet bewust van was of wat nog niet volgroeit is alsnog te leren. Karma wordt daarom ook de wet van genade genoemd. Karma is geen straf en zo dient er ook niet naar gekeken te worden. Karma is er om ons bewust te maken van wat wij anderen en onszelf aandoen. Karma is gericht op onze groei en inzicht, bewustwording en liefde. Bij elke moeilijke of belangrijke situatie in je leven kun je jezelf dus afvragen ''wat kan ik hiervan leren''? Karma mag je dus altijd toepassen op jezelf en niet op een ander, want het gaat erom wat wij zelf van onze ervaringen opsteken. Ten alle tijden dragen wij zelf de verantwoordelijkheid voor ons leven, nu, in de toekomst maar ook zeker voorbij de grens van het leven. Het heeft ook geen nut om jezelf af te vragen wat je vroeger fout hebt gedaan, het draait allemaal om het nu. De uitdaging ligt in het heden, in het nu. Je krijgt nu de kans om bewuster te worden, te leren en te groeien.

Reïncarnatie

Reïncarnatie betekend letterlijk ''in het vlees gaan''. Een ziel heeft meerdere levens en houdt dus niet op met bestaan na de dood. Maar na enige rust en zelfreflectie zal de ziel weer een nieuw lichaam kiezen om zijn lessen (karma) af te maken. Dit is het proces van leven, dood en wedergeboorte. Voordat we weer op aarde reïncarneren kijken we samen met o.a onze gidsen naar de doelen die we graag willen verwezenlijken en welke lessen we willen leren en welke karma we dus willen uitwerken. We kijken dan hoe we deze doelen en lessen het beste kunnen verwezenlijken. Vervolgens kiezen we zelf de omstandigheden, onze ouders, de geboorteplaats etc. Dan wordt er als het ware een blauwdruk van ons toekomstige leven gemaakt. En dan incarneren we weer hier op aarde. Wanneer we hier op aarde geïncarneerd zijn dan zou het mooi zijn als we ons leven zoveel mogelijk via de blauwdruk zouden leven. Maar dit is helaas maar zelden het geval. We leven namelijk allemaal via de wet van vrije wil en mogen zelf bepalen hoe we ons leven willen leiden. Harde en moeilijke lessen gaan we dan liever uit de weg. Helaas worden de beste lessen op een harde manier geleerd. Je wordt ook meteen herinnerd aan de lessen waarvoor je naar de aarde gekomen bent via de omstandigheden in je leven en de gebeurtenissen die zich voordoen. Wanneer je hier bent geïncarneerd omdat je wilde leren voor jezelf op te komen kan het zijn dat je een partner krijgt die erg dominant is en jouw leven voor jou wilt leiden. Hoe jij hier vervolgens op reageerd is jouw eigen vrije keuze. Gebeurtenissen waarom jij kunt leren hoe je voor jezelf moet opkomen zullen zich blijven herhalen totdat je de les geleerd hebt. Wanneer we onze blauwdruk volgen dan voelen we ons goed en zitten we lekker in ons vel. Wanneer we er ver van afwijken dan voelen we een ''leegte'' en deze proberen we op te vullen met materiële dingen, geld en status om zo voldoening te krijgen.

Hou van jezelf

Er zijn maar weinig mensen die echt van zichzelf houden. Zij kunnen hun fouten niet vergeven, en hun ''flaws'' de minder goede kanten, niet accepteren. Terwijl niemand perfect is want als dat wel zo was dan viel er niks te leren. De kunst is om jezelf te leren accepteren, ook je mindere kanten, en van jezelf te leren houden. Alles heeft een reden, ook dat we zijn wie we zijn. We zijn allemaal perfect in onze imperfectie.

Oordeel niet

Veel wat van ons is in dit leven heeft te maken met onze vorige levens. Wij zijn er zelf verantwoordelijk voor. We hebben er namelijk ook zelf voor gekozen toen we ons ''plan'' opstelden samen met onze geestelijke begeleiders. De wet van karma moet niet gezien worden als een simpel strafsysteem maar als een geweldig systeem van zelfontwikkeling, waar iedereen, hoe beroerd hij zijn vorig leven ook geleidt heeft een kans krijgt om het opnieuw te doen. Je wordt niet van school gestuurd maar je mag de klas weer opnieuw doen. En je mag hem zovaak doen als nodig is. Een juist inzicht in de werking van karma is dat we nooit zullen oordelen over anderen alleen medeleven zullen tonen. We zullen dus niet zeggen ''dit is nu eenmaal je karma''. Niet alles wat je in dit leven overkomt is je karma. Grote belangrijke gebeurtenissen wel maar andere dingen kunnen ook door je gids geregeld worden of kunnen je overkomen door onvoorzichtigheid, niet goed opletten etc. Maar ook al is niet alles aan karma verbonden er is uit elke situatie wel een les te leren. Het leven is één grote leerschool, voor iedereen.

Meer weten over Karma, levenslessen en Reïncarnatie?

Wanneer je benieuwd bent naar jouw Karma, levenslessen en/of misschien wel vorige levens, dan kun je contact opnemen met een ervaren spiritueel adviseur zoals een Medium of een Astroloog. Zij kunnen je meer vertellen over jouw Karma, en de lessen waarvoor jij hier op aarde bent. Je kunt hier gratis chatten met Mediums en Astrologen. Neem gratis contact op met een ervaren Medium of Astroloog.

Gratis chatten met Mediums en Astrologen