Energetische Bescherming

Hoe kun je jezelf energetisch berschermen?

Energetische bescherming is het beschermen van jezelf tegen energie en prikkels van buitenaf. Je kunt jezelf afsluiten voor energie die niet van jou is om de negatieve effecten hiervan te voorkomen. Energetische bescherming is erg belangrijk voor nieuwetijdskinderen en hooggevoelige mensen. Zij zijn namelijk overgevoelig, wat zich op meerdere manieren kan uiten. Vaak zijn deze personen snel geëmotioneerd of raken ze vlug overstuur en kunnen ze erg boos worden. Ook hebben ze vaak last van lichamelijke klachten en allergieën. Ze voelen snel aan of een ander boos of verdrietig is of juist blij en gelukkig. Dit heeft veel invloed op hun eigen humeur. Hierdoor kunnen ze ook onverklaarbaar opeens erg moe zijn.

Maar jezelf beschermen tegen energie van anderen is iets waar we allemaal baat bij hebben. Wij mensen bestaan namelijk uit energie en zijn allemaal met elkaar verbonden. Hierdoor is het niet ongewoon dat we energie van elkaar overnemen. Dit kan in sommige situaties voordelig uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer je je niet gelukkig voelt en de personen om je heen geven jou weer nieuwe moed met hun enthousiasme en positieve houding.

Soms kan het overnemen van de energie van anderen ons belemmeren en ervoor zorgen dat we ons lichamelijk en geestelijk niet fijn voelen. Wanneer anderen zich niet prettig voelen of gestrest en down zijn dragen ze een negatieve energie met zich mee. Deze energie kunnen we gemakkelijk oppikken wat ertoe leid dat we ons zelf ook niet prettig zullen voelen. Die negatieve energie nemen wij mee en zal zich verder manifesteren in ons lichaam en verschillende gebieden in ons leven.

De energie van anderen kan je flink uitputten of ervoor zorgen dat je je depressief voelt en lusteloos, soms zelfs boos of gewoon verdrietig. Daarnaast kun je ook lichamelijke klachten krijgen door teveel prikkels en energieën van anderen. Migraine, nekpijn, rugpijn en zelfs slapeloosheid zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Vaak heb je zelf niet door dat je klachten bij anderen vandaan komen.

Beschermen tegen energie van anderen

Het kan soms best lastig zijn om jezelf te beschermen tegen de energie van anderen maar het is zeker niet onmogelijk. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf af te sluiten. Allereerst is het van belang om ervoor te zorgen dat deze energie je niet meer kan beïnvloeden. Dit betekend dat de energie niet meer in staat is om jouw energieveld te betreden.

Energie is trilling en we vibreren allemaal op onze eigen frequentie. Wat goed helpt om jezelf tegen negatieve energie te beschermen is om jouw eigen vibratie zo hoog mogelijk te houden. Dit kun je doen door positieve gedachten en gevoelens bij jezelf op te roepen. Gevoelens van liefde, acceptatie, dankbaarheid, vertrouwen en vergeving kunnen je allemaal helpen bij het verhogen van je vibratie. Wanneer je negatief denkt of negatieve gevoelens hebt zoals gevoelens van wraak, woede of schuld zal jouw vibratie alleen worden verlaagd.

Wanneer jouw vibratie hoog is, is je energieveld sterker. Dit maakt het lastiger voor energie van anderen om jou te bereiken of te beïnvloeden. Het maakt het ook makkelijker om prikkels van buitenaf  te verwerken waardoor je je een stuk energieker en over het algemeen fijner zult voelen. Er bestaan tevens een aantal kristallen die negatieve energie kunnen neutraliseren. Voorbeelden van deze kristallen zijn Amethist, Rozenkwarts, Rookkwarts of Serpentijn. Deze kristallen kun je op je lichaam dragen als ketting, ring af armband. Maar je kunt zo bijvoorbeeld ook op je nachtkastje leggen of in je broekzak dragen. 

We zijn vaak met anderen verbonden door middel van energiedraden. Deze draden verbinden ons niet alleen met elkaar maar laten ook negatieve en positieve energie door. Wanneer je jezelf tegen de energie van een bepaalde persoon wil beschermen kun je in gedachten deze draden doorknippen. Stel je daarbij voor dat je draden kunt zien en met een schaar elke draad individueel doorknipt.

Je kunt je ook voorstellen dat je onder een douche staat en alle negatieve energie wordt weggespoeld. Visualiseer daarbij dat de energie door het putje spoelt. Je kunt ook onder een echte douche gaan staan en deze techniek toepassen.

Daarnaast kun je proberen om een wit en puur licht om je eigen lichaam heen te visualiseren. Dit wit licht houdt alle energie van buitenaf tegen en beschermt je tegen alles dat niet goed is voor jouw hogere zelf, het dient dus als een soort schild. 

Jezelf reinigen van negatieve energie

Om jezelf te ontdoen van alle negatieve energie kun je ook je chakra's reinigen. Dit is mogelijk door middel van meditatie of een ervaren healer kan dit voor jou doen. Chakra's zijn energiepoorten binnen onze aura. Wanneer teveel negatieve energie wordt vastgehouden kunnen er blokkades ontstaan die een slechte invloed hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Door het balanceren van onze chakra's kunnen deze blokkades worden opgeheven.

Een healer kan je dus helpen om jouw lichaam terug te brengen naar een natuurlijke staat van gezondheid door middel van het zuiveren en healen van je energie of chakra's. De meeste healers hebben paranormale vermogens en kunnen daarom precies achterhalen waar de negatieve energie vandaan komt en hoe het jou beïnvloed. Een healer kan zelfs op afstand positieve energie naar jou sturen en je beschermen tegen negatieve invloeden.

Het beschermen van jezelf tegen energie van anderen is als het stellen van grenzen. We kunnen er voor anderen zijn en ze helpen wanneer zij zich daarvoor openstellen maar het betekend niet dat wij hun negatieve energie hoeven over te nemen. Dit heeft voor beide geen voordelen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen geluk. Door middel van positieve gedachten en gevoelens kunnen we meer positieve situaties en personen aantrekken. Wanneer we ons goed voelen kunnen we het beste in onszelf naar boven halen en ons talenten volledig te benutten. 

Gratis chatten met een energetische healer

Wanneer je graag meer informatie zou willen over energetische bescherming of wanneer je een energetische healing zou willen ondergaan dan kun je hier gratis via de chat contact opnemen met ervaren en professionele energetische healers.

Gratis chatten met een healer