De Aura

Wat is een aura?

Een aura is een elektromagnetisch veld dat zich om het lichaam van ieder levend wezen bevindt. Iedere aura is uniek en bevat informatie over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van een persoon. De aura beweegt voortdurend en bestaat uit verschillende kleuren die telkens veranderen afhankelijke van bepaalde factoren. De kleuren van de aura vertellen over het karakter, vorige levens, psychische blokkades en emoties van de persoon in kwestie.

De aura bestaat uit meerdere lagen, genaamd energielichamen. De zeven energielichamen zijn het etherische lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam, het astrale lichaam, het etherisch-causale lichaam, het universele liefdeslichaam en het ketherisch-causale lichaam. De aura is ook weer verbonden met de 7 belangrijkste chakra's die zich in het lichaam bevinden. Onderling wisselen de aura en de chakra's energie aan elkaar uit. In beide de aura en chakra's kunnen zich beschadigingen en blokkades bevinden. Deze beschadigingen of blokkades ontstaan door stress en trauma's en kunnen op hun beurt weer zorgen voor nog meer psychische en lichamelijke ongemakken. 

De overheersende kleuren van een aura zeggen voornamelijk hoe we ons voelen en hoe we zijn als persoon. De kleuren die daarnaast zichtbaar zijn vertellen meer over onze gezondheid en verleden.

Rood

Rood is tevens de kleur van onze wortelchakra. Het is een van de meest krachtige kleuren. Het is de kleur van passie, sterke emoties, verlangen en energie. Qua gezondheid kan een vale rode kleur bloedarmoede of een hoge bloeddruk, opvliegers of teveel energie aanduiden. Te weinig rood in je aura kan een lusteloos of machteloos gevoel geven. Rood kan ook duiden op impulsiviteit en obsessies.

Geel

Geel is de kleur van het intellect en van logica en is de kleur van de zonnevlechtchakra. Het beïnvloedt ons zenuwstelsel en alles wat daarmee te maken heeft. Mensen met veel geel in hun aura hebben vaak een zonnig karakter en/of een positieve instelling. Deze kleur komt vaak voor bij acteurs of entertainers. Een vale gele kleur kan duiden op spijsverteringsproblemen, huidkwalen, reumatiek, stress of zenuwuitputting.

Blauw

Mensen met veel blauw in hun aura zijn vaak introvert en rustige denkers. Blauw is de kleur van de keelchakra. Een vale blauw kleur kan duiden op problemen met de schildklier of tanden of kan duiden op een depressie. Een metaalachtige kleur blauw kan duiden op hoofdpijnen en migraines. Wanneer de kleur blauw naar indigo neigt kan de persoon in kwestie bezitten over paranormale vermogens. Indigo staat namelijk voor het hoger bewustzijn en de intuïtie. Daarnaast is indigo de kleur van het derde oog chakra of voorhoofdchakra. Deze chakra heeft te maken met spiritualiteit, helder voelen, helder weten en andere paranormale vermogens.

Groen

Groen staat voor balans en gezonde grenzen, harmonie en evenwicht. Het is tevens de kleur van onze hartchakra. Een warme kleur groen staat voor een puur en liefdevol hart. Op lichamelijk gebied kan groen verwijzen naar een gezond hart en een stabiele bloeddruk. Wanneer de kleur groen vaal is of moddergroen geeft dit tegenstrijdige emoties aan of jaloezie. Daarnaast duidt een vale kleur groen op infecties, virussen of verkoudheden.

Oranje

Oranje is tevens de kleur van de sacraal chakra. Deze kleur staat voor warmte, creativiteit en vertrouwen. Veel oranje kan duiden op een optimistische instelling, artistieke vaardigheden en enthousiasme. Wanneer het oranje vaal gekleurd is kan dit wijzen op problemen met de galblaas of menstruatieproblemen, last van de nieren of bijnieren, allergieën of problemen met de dikke of dunne darm.

Paars

Paars/violet is de kleur van de kruinchakra. Deze kleur staat voor spiritualiteit en bewustzijn. Bij veel mediums of helderzienden is paars de overheersende kleur binnen de aura. Wanneer het paars vaal is kan dit betekenen dat men zich teveel bezighoudt met dagdromen en fantaseren. Een doffe kleur paars kan duiden op nachtmerries, hoofdpijnen, eenzaamheid en slapeloosheid. Vlekkerig paars kan wijzen op problemen met de ogen, oren of de schedel.

Goud

Wanneer een of meer energielichamen in de aura de kleur goud bevatten kan dit duiden op een lang leven. Deze kleur staat voor alle chakra's en heeft de meest helende eigenschappen. Daarnaast wordt goud geassocieerd met een goede gezondheid, volmaaktheid. Een doffe gouden tint kan onder meer duiden op verslavingen of obsessies. Deze kleur heerst onder meer over de ruggengraat en de huid.

Roze

Roze staat voor onvoorwaardelijke liefde, zachtaardigheid, verlichting en kwetsbaarheid. Deze kleur wordt vaker geassocieerd met de hartchakra. Een roze kleur kan duiden op evenwichtige emoties. Een doorzichtige roze kleur spreekt van hoofd- en oorpijn, fysieke uitputting en psychische problemen. Een harde roze kleur kan een teken zijn overmatige bezitterigheid.

Wit

Wit staat voor energie, helderheid, levenskracht en engelachtige wezens. Deze kleur hoort bij een hoger ontwikkeld of spiritueel wezen en komt zelden voor. Helder wit heeft voornamelijk de positieve eigenschappen van alle kleuren. Al kan een vale witte kleur betekenen dat de persoon in kwestie zweverig is en/of moeilijk onderscheid kan maken tussen fictie en realiteit.

Zilver

Zilver wordt beschouwd als een positieve kleur en staat voor intuïtieve wijsheid en spirituele verlichting. Het is de kleur van goddelijke wezens en overvloed. Zilver duidt ook op een gezonde vochthuishouding. Wanneer er een vage of doffe zilverkleur zichtbaar is in de aura kan dit betekenen dat de persoon in kwestie teveel vocht vasthoudt en/of moeite heeft met het loslaten van het verleden, door trauma's of ingrijpende gebeurtenissen.

Een aura is niet voor iedereen zichtbaar. Onze hersenen kunnen het energieveld namelijk niet omzetten in beelden. Er is tegenwoordig wel geavanceerde apparatuur die het mogelijk maakt de aura te zien op foto's.

Sommige mediums of helderzienden zijn in staat om aura's te zien of voelen. Dit doen zij via hun zogenaamde derde oog, ook wel de voorhoofdchakra of derde oog chakra genoemd. Via hun paranormale vermogens kunnen ze precies achterhalen op welke plaatsen in je aura zich gaten bevinden en wat de reden hiervan is. Ze lezen als het ware je aura en kunnen je daardoor specifieke informatie geven over je gezondheid en de balans van je lichaam. Door het lezen van je aura worden blokkades zichtbaar en wat de mogelijke oorzaken hiervan zijn. Dit heet een aura- reading. Een aura-reading kan gecombineerd worden met een aura-healing. Een healing bestaat uit het reinigen en in evenwicht brengen van je aura en chakra's. Een aura-healing kan tevens directe verlichting geven bij pijn. Tijdens een healing wordt geblokkeerde energie weer vrijgemaakt waardoor lichamelijke en psychische klachten worden verminderd en trauma's kunnen worden losgelaten.

Wanneer je gratis in contact wilt komen met ervaren energetische healers kun je hier een account aanmaken en gratis chatten. Ook kun je hier direct een energetische healing (aura/chakra healing ondergaan.

Klik hier om gratis te chatten