Contact met je gids

Wat zijn gidsen en hoe kun je er contact mee maken?

Gidsen zijn onze 'helpers'. Het zijn meestal zielen van mensen die ooit zelf geleeft hebben. Ze zijn er om ons te begeleiden in ons dagelijks leven en ons te steunen wanneer dat nodig is. Zij weten ook wat er op dit moment speelt en wat ons bezig houdt. Ze kennen onze problemen en weten waar we tegenaan lopen. Ze weten welke lessen we moeten leren en doen er alles om ons erbij te steunen en te begeleiden.

Ieder mens heeft minimaal één gids maar het kan ook zo zijn je meerdere gidsen hebt. In de meeste gevallen is je hoofdgids een persoon waarmee je een goede relatie had in dit of een vorig leven. Voor de gids was dat leven vaak zijn laatste op aarde en heeft er dan waarschijnlijk ook zelf voor gekozen om jou te helpen en te steunen.

Je hoofdgids is bij jou vanaf het moment dat je geboren wordt en zal bij je blijven tot je laatste minuut op aarde. Hij of zij is er altijd voor je en wanneer je om hulp vraagt zul je die altijd krijgen, dan wel tot een zeker hoogte. Omdat je dit leven hebt gekozen en hier bent om lessen te leren kan een gids niet elke situatie of probleem voor je oplossen. Het doel is dat jouw ziel leert en groeit. Een gids kan jou wel een duwtje geven in de juiste richting maar dient daarbij jouw persoonlijke keuzes te respecteren.

Het is ook mogelijk dat je hulpgidsen hebt. Deze gidsen zijn vaak zielen van overleden personen die jij gekent hebt of misschien zelfs verre familie. Zij zijn er ook om jou te helpen maar zullen minder vaak aanwezig zijn. Het kan goed zijn dat zij meerdere personen tegelijk begeleiden en alleen steun bieden wanneer je dat extra kunt gebruiken. Deze hulpgidsen hebben nog niet het niveau bereikt van een hoofdgids en zullen zelf nog bepaalde lessen moeten leren. Zij helpen jou en leren daarnaast van jouw keuzes.

Hulpgidsen zullen dan ook niet perse je hele leven bij jou blijven. Wanneer jij een belangrijke taak heb vervult of een belangrijke les hebt geleerd zullen zij zich terugtrekken en verder gaan op hun eigen spirituele pad.

Contact met je gidsen

Je kunt dagelijks contact maken met je gidsen. Meditatie is een goede manier om te oefenen. Door je te ontspannen in een rustige omgeving kun je proberen eerst dichter bij jezelf te komen en je bewust te zijn van je omgeving. Wanneer je je aandacht vestigt op je ademhaling kun je je gedachte tot rust laten komen. Het is dan vervolgens mogelijk om een vraag te stellen, hardop of in gedachten. Durf daarbij te vertrouwen op je eigen gevoel.

Wellicht krijg je een sterk voorgevoel of een gedachte die je niet gelijk kunt plaatsen. Het is goed om alle informatie die je mag ontvangen gelijk op te schrijven zodat je niks vergeet en hier later nog eens naar kunt kijken. Het is ook mogelijk dat je een duidelijk antwoord ontvangt door middel van woorden. Dit is echter niet altijd het geval. Je kunt op heel veel verschillende manieren antwoord van je gids ontvangen. Het kan zijn dat je op tv iets ziet of leest waarvan je zeker weet dat dat het antwoord op je vraag is. Of je opent een boek en meteen lijkt daar het antwoord op je vraag te staan. Of je hoort mensen praten en zij zeggen net datgene wat je moet horen. Het antwoord kan op ontelbaar veel manieren aan je gegeven worden. Sta daar dus voor open!

Je kunt tevens contact maken met je gids zonder meditatie. In elke situatie en op ieder moment van de dag kun je tegen je gids praten. Zij kunnen een luisterend oor voor je zijn en je voorzien van liefdevolle energie. Vaak wordt er juist via meditatie geprobeerd contact te maken omdat je juist dan heel ontspannen bent en dan is het vaak makkelijker om de boodschappen van je gids te ontvangen en te begrijpen.

Ook kan je gids contact met jou proberen te maken en wanneer jij je hiervoor openstelt zul je dat op meerdere manieren merken. Het kan zijn dat je plots een aanraking voelt of het gevoel hebt dat er iemand bij je is. Dit gebeurd overigens altijd op een subtiele en voorzichtige manier. Je gids wil jou hierbij niet laten schrikken. Alles dat een gids doet heeft te maken met licht en liefde en dit gevoel zullen zij ook overbrengen. Een gids weet wanneer jij hulp kunt gebruiken en zal er dan ook alles aan doen om je die te geven. Maar wanneer je meer of duidelijker antwoord wilt over hoe je een bepaalde situatie het beste kan aanpakken is het goed om zelf contact te maken met je gids. Op deze manier staat de lijn van communicatie volledig open.

Wanneer je niet direct antwoord krijgt op je vraag betekent dit niet dat je gelijk moet opgeven. Het is beter om je gedachten even te verzetten en het later nog eens te proberen. Contact maken is niet voor iedereen even makkelijk en vaak is een beetje oefening dan ook nodig. Probeer te luisteren naar je intuitie en weet dat je gids er altijd voor je zal zijn. Soms is het gewoon nog niet het juiste moment voor jou om duidelijk contact te maken met je gids. Maar ook wanneer je je gids niet kunt zien of horen en wanneer het lijkt dat je geen boodschappen van je gids ontvangt kun je er toch vanuit gaan dat je gids er is en dat hij je helpt en steunt bij alles wat je doet. Wanneer je je ervoor openstelt en wanneer het de juiste tijd is zul je duidelijker contact met je gids kunnen maken.

Gratis chatten met mediums

Mediums, helderzienden en paragnosten hebben vaak duidelijk contact met hun gidsen en ontvangen daarvan ook boodschappen tijdens readings.

Wanneer je meer zou willen weten over gidsen en manieren om er contact mee te maken, of wanneer je graag wilt weten waarom het jou niet lukt om contact te maken met je gids dan kun je gratis met de mediums en paragnosten chatten om hierover meer duidelijkheid te krijgen.

Klik hier om gratis te chatten